Matthias Veen Architectuur    2e Middellandstraat 16, 3021 BN Rotterdam      010 2709571    www.matthiasveen.nl

Matthias Veen Architectuur

Maatwerk met gevoel voor detail en ruimte

Architect Matthias Veen begon zijn bureau in 1999 en is sindsdien in binnen- en buitenland actief op het gebied van nieuwbouw, renovatie en hergebruik. Het ontwerpen van woonruimten in de breedste zin van het woord vormt de kern van zijn werk.

Zijn werk is modernistisch en combineert natuurlijke en industriële materialen. De villa die hij in Tiel met prefabbeton, witte gevelpleister en grenenhouten elementen realiseerde is kenmerkend voor zijn handschrift. Veen: ‘Werken vanuit een bepaalde architectuurstijl is voor mij niet het uitgangspunt. Het is meer een persoonlijk gevoel voor esthetiek en vorm dat als een rode lijn in mijn werk te herkennen is. Maar het gaat bij het tot stand komen van architectuur over meer. Het persoonlijke contact en de omgang van de ontwerper met de uiteindelijke gebruiker van het gebouw vormen net zo goed de basis voor een geslaagd project. En iedere opgave is uniek. Het is mijn ambitie om alle wensen en eisen binnen de context van de locatie, de regelgeving en het budget maximaal tot hun recht te laten komen. Daarnaast is bij hergebruik het herkennen van de specifieke kwaliteit en het karakter van een bestaand object, en dat te gebruiken voor een nieuwe functie, de uitdaging en een van de mooiste opgaven van ons vak.’

Veen beschikt over een breed netwerk van adviseurs en aannemers waarmee al jaren op een prettige en succesvolle manier wordt samengewerkt.

Villa – Tiel
Prijsindicatie ontwerp- en bouwkosten: ± € 688.000,- (incl. btw).
Vloeroppervlak: 600 m2. Inhoud woning: 1800 m3. Constructiemethode: prefabbetonnen casco.
Gevelmateriaal: minerale pleister op isolatie en thermisch verduurzaamd grenen.

2e Middellandstraat 16, 3021 BN Rotterdam I 010 2709571 www.matthiasveen.nl

Fotografie:Martijn Heil

Fotografie:Matthias Veen