PAA: Pattynama Ahaus Architectuur BNA    IJburglaan 596, 1087 BT Amsterdam      020 4162400    www.paaweb.nl

PAA: Pattynama Ahaus Architectuur BNA

Manon Pattynama en Jurgen Ahaus zijn de partners van bureau Pattynama Ahaus Architectuur. Manon neemt het architectonische gedeelte voor haar rekening, Jurgen is als bouwkundige geschoold. Het werk is niet te categoriseren binnen een in de architectuur gangbare stijl of ‘isme’.

Dynamiek, warme uitstraling en duurzaamheid zijn kenmerkend voor de villa’s, sociale woningbouw en appartementen die het duo in een moderne of traditionalistische stijl heeft ontworpen.

Manon: ‘Elke opgave is een op zichzelf staand project dat een eigen aanpak verdient. Wij zijn dan ook geen trendvolgers. De mens staat centraal in onze ontwerpen en ieder project heeft zijn eigen identiteit, kleur, dynamiek en verschijningsvorm. De vorm volgt de functie, de uitstraling volgt het landschap. Al schetsend probeer ik me in te leven in het karakter en de leefstijl van mijn opdrachtgever.

Wij geloven dat plezier in het werk en een hoge mate van inleving in de locatie en de opdrachtgever is af te lezen van het resultaat.’ Jurgen: ‘Vanaf de eerste schets tot aan de aanbesteding van de aannemer zijn wij belangenbehartiger én vertrouwenspersoon.

We realiseren binnen het beschikbare budget een optimale woning.’ De woning in Nootdorp wordt getypeerd door modern traditionalisme. De villa aan de rivier door duurzaam modernisme. In het baksteengebruik zijn details te zien, de luifel geeft schaduw, beschutting en een dynamische lijn die de bocht van de rivier en de stand van de zon volgt. Het ronde trappenhuis is het moderne hart van de woning.

De bewoners van Kavel 70: ‘Het huis bevalt uitstekend, alles is super verlopen. Een aantal van mijn eisen zijn gecombineerd met suggesties en de technische invulling van jullie. Dat heeft een ideaal huis opgeleverd met veel licht, mooie ruimten, en een praktische en opvallende architectuur waar iedereen lovend over is. Kortom: ons droomhuis!’

PAA
IJBURGLAAN 596
1087 BT AMSTERDAM
T 020 4162400

[email protected]
[email protected]