Peter Masselink, architect    Hof van Brussel 3, 7007 JK Doetinchem      0314 345445    www.petermasselink.nl

Peter Masselink, architect

Architect Peter Masselink staat aan het roer van zijn architectenbureau waar verrassend heldere, krachtige architectuur wordt gerealiseerd. Masselink: ‘Ik heb behoefte aan direct contact met de eindgebruikers van mijn werk. Het vertalen van unieke voorkeuren en het inspelen op de mogelijkheden en wensen van opdrachtgevers maken het werken voor en met particulieren tot een van de leukste opgaven in de architectuur.

Wonen is een basisbehoefte. De ruimten waar we verblijven moeten sfeer uitstralen en het gewone overstijgen. Voor echt goed en prettig wonen is dan ook meer nodig dan alleen het invullen van functionele eisen. Samen met mijn opdrachtgevers probeer ik invulling te geven aan een manier van leven. Ik wil daar een passend, ruimtelijk ontwerp voor maken en het liefst nog iets meer. Die individuele invulling is altijd het uitgangspunt bij het maken van een ontwerp dat daarnaast moet passen in z’n omgeving. Ik streef naar een goede samenhang tussen de binnen- en buitenruimten, tussen privé en openbaar, idee en materiaal. Dat is geen vluchtig gebaar maar een oprechte zoektocht naar harmonieuze, duurzame oplossingen. Naar ontwerpen met verbeeldingskracht.’

Masselink heeft ruime ervaring in het realiseren van aangepaste woningen en de daarbij benodigde procedures. Hij begeleidt zijn opdrachtgevers via haalbaarheidsstudies en ontwerpschetsen vanaf het eerste ontwerpconcept tot en met de uiteindelijke oplevering van de woning. Dat kunnen kleine, eenvoudige interieurs of complexe villa’s zijn. Woonhuis Varsseveld is inclusief luchtwarmtepomp, lage temperatuurverwarming en tweeëntwintig zonnepanelen en is ter plaatse van het overdekte terras eenvoudig levensloopbestendig te maken.

Woonhuis – Varsseveld
Prijsindicatie ontwerpkosten: ± € 17.500-.
bouwkosten: ± € 248.500,- (incl. btw).
Vloeroppervlak: 150 m2.
Inhoud woning: 563 m3.
Constructiemethode: onderbouw traditioneel, bovenbouw houtskeletbouw.
Gevelmateriaal: baksteen en hout.

Hof van Brussel 3, 7007 JK Doetinchem I 0314 345445
www.petermasselink.nl