VASD interieur & architectuur    Monnikskapstraat 64, 1032 LM Amsterdam      06 27087744    www.vasd.nl

VASD interieur & architectuur

Je hoeft de deur niet uit om je vrij te voelen

Jouw wensen vertalen in iets wat mooier is dan je zelf kon bedenken. Dat is ons vak. We zijn architect en interieurarchitect, waardoor we een opgave van verschillende kanten bekijken. We wisselen grote projecten af met woningen voor particulieren – van verbouwing tot een compleet nieuw huis. Dat laatste hebben we, na twintig jaar ontwerpen in opdracht, nu ook voor onszelf gedaan. Onze eigen stadsvilla in Amsterdam-Noord is onze ‘personal playground’, waar we steeds nieuwe dingen uitproberen.

Eigenlijk zijn het twee huizen op één kavel. Een huis om in te wonen en werken en een huis om te verhuren. Met een gevel van een zanderig gemêleerde baksteen, die meekleurt met het licht. En heel veel grote ramen, als vensters op de stad. Een opengewerkte muur speelt met het ochtendlicht. Op de begane grond, tussen onze ateliers in, groeit een Japanse tuin. En op het dak wordt een secret garden aangelegd, met een vijver en twee bomen. Zo halen we de natuur in huis. Duurzaam is het sowieso, met zonnepanelen, een waterberging, douches met warmteterugwinning.

We maken huizen die echt bij de bewoners passen. In ons eigen huis wilden we bijvoorbeeld graag verschillende plekken met een eigen sfeer: een 5 meter hoge open keuken met openslaande balkondeuren, maar ook een besloten vide. Het heeft weer veel nieuwe inspiratie opgeleverd voor het realiseren van andermans wensen. Wat we in opdracht maken zie je op www.vasd.nl. Kijk ook even naar het stappenplan: dan zie je meteen hoe we het aanpakken.

VASD is het tweemansbureau van Anne van Abkoude en Branko Vlamings, lid van BNA en BNI.

Prijsindicatie ontwerpkosten: op basis van consumenten regeling 2013 (CR 2013) en projectafhankelijk. Prijsindicatie bouwkosten: globaal variërend van € 600,- / € 750,- per m3 (exclusief installaties, sanitair en keuken ) afhankelijk van regio en gewenste kwaliteit.

Monnikskapstraat 64, 1032 LM Amsterdam I 06 27087744 I www.vasd.nl

Fotografie: Dennis Brandsma