ZILT architecten    Nieuwpoortkade 2a, 1055 RX Amsterdam      020 6060742    www.ziltarchitecten.nl

ZILT architecten

ZILT maakt plekken, zowel binnen als buiten

Jenny van Heeringen en Rindert Gerritsma van ZILT studeerden beiden af zowel aan de Hogeschool voor de Kunsten ArtEZ (interieurarchitectuur) als aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam (architectuur). Architectuur en interieur zijn binnen het bureau dan ook onlosmakelijk met elkaar verbonden.

De locatie en de wensen van de opdrachtgever vormen belangrijke inspiratiebronnen. Van Heeringen: ‘Het is altijd een uitdaging om, ook met een bescheiden budget, de woonwensen van opdrachtgevers te vertalen in een esthetisch aantrekkelijk en op maat gesneden huis. We denken zowel vanuit het exterieur als het interieur en maken van beide een mooi ruimtelijk geheel. Door middel van vorm, oriëntatie, vides, het maken van doorkijkjes en de plaatsing van de ramen ontwerpen we woonhuizen waarbij de locatie en de uitzichten maximaal worden benut en er zowel binnen als buiten bijzondere plekken ontstaan.’

Woonhuis Silverled is typerend voor de speelse en heldere, ruimtelijke ontwerpen die door ZILT architecten worden gerealiseerd. De vrijstaande woning is met natuurlijke en duurzame materialen gerealiseerd, onderhoudsvrij. De buitengevel is betonstuc, de dieper liggende houten gevel van vergrijzend hout. Door gebruik te maken van een gestandaardiseerde staalconstructie is het snel en voordelig gebouwd.

Inmiddels heeft het bureau vele woonhuizen gerealiseerd door het hele land. Duurzaamheid speelt daarbij vanzelfsprekend een grote rol.

Aan het begin van een ontwerpproces laten we diverse aannemers een tarief offreren en gaan dan als een bouwteam verder. Zo weet de opdrachtgever al in het begin waar hij aan toe is en kunnen er aan het einde van het bouwproces geen verrassingen ontstaan.

Nieuwpoortkade 2a, 1055 RX Amsterdam I 020 6060742 I [email protected] I www.ziltarchitecten.nl

Fotografie: Jeroen Musch
Fotografie: Martijn Heil
Fotografie: Luuk Kramer