Oldambt, Groningen – Blauwestad

Weids wonen met lef: Blauwestad

Je moet het maar durven: een groot landbouwgebied onder water zetten, zodat er een nieuw meer ontstaat waaromheen het mooi wonen, werken en spelen is. Toch is dat precies wat er is gebeurd in de Oost-Groningse gemeente Oldambt. Wat ooit akkerland was, is nu een uniek en origineel woongebied rondom het Oldambtmeer, middenin de ongerepte natuur. Nergens anders vind je zo veel privacy en een gevoel van eindeloze ruimte. Met weidse uitzichten, ruime kavels en uitgebreide bouwmogelijkheden biedt Blauwestad je de kans om al jouw woonwensen te realiseren.

Ruimte om te WONEN
Bijna alle kavels in Blauwestad liggen aan het Oldambtmeer, onderverdeeld naar een aantal woongebieden: Het Riet, De Wei, Het Park, Het Wold en Het Havenkwartier. Binnen de sfeer van het gebied heb je alle vrijheid om zelf je woning te ontwerpen en te bouwen: klassiek en statig, modern of kubistisch, Scandinavisch of duurzaam. Je hebt de keuze uit diverse types woningen, inclusief een ruime kavel aan het water, in het groen, omsloten door bos of zelfs op een eiland. Maar natuurlijk kun je ook kiezen voor het gemak van een projectmatig gebouwde woning inclusief een kavel aan het water.

Nergens vonden we zo’n mooie ruime plek met zoveel rust als in Blauwestad.’
Jaap-Jan, bewoner Het Park.

Ruimte om te WERKEN
Blauwestad ligt middenin wat vroeger de graanrepubliek van Nederland werd genoemd. Het gebied kenmerkt zich nog steeds door uitgestrekte graan- en koolzaadvelden, met daarin monumentale boerderijen met prachtige slingertuinen, historische kerken en karakteristieke lintdorpen. En ook al waan je je misschien aan het eind van de wereld, toch rijd je via de A7 binnen een halfuurtje naar de stad Groningen of het Duitse Leer. In een straal van 150 kilometer vind je steden als Assen, Zwolle, Leeuwarden, Hoogeveen, Emmen, Papenburg, Oldenburg en Bremen. Blauwestad is een prima uitvalsbasis om elders te werken.

Binnen dertig minuten zit Michel op zijn werk in de stad Groningen en ik rijd in een kwartier naar mijn werk in Winschoten. Files zijn er niet. Ook wanneer ik thuis nog iets moet doen, is dat geen straf met mijn laptopje op schoot op de steiger. Michel staat dan naast mij te vissen of een krantje te lezen, de kinderen pruttelen in hun bootje over het water, en ik maak nog een paar verslagen af. Je hebt dan helemaal niet het gevoel dat je aan het werk bent, heerlijk toch?!
Jorien, bewoner Het Riet.

Ruimte om te SPELEN
Met 4 jachthavens, 2 zandstranden, talloze wandel-, fiets- en ruiterpaden, ruim 800 hectare water en 3 prachtige natuurgebieden direct aan het Oldambtmeer zijn de recreatiemogelijkheden in en om Blauwestad enorm. Of je nu een echte waterrat bent, fanatiek sporter of liever door de bossen struint – het kan hier allemaal.

Met water voor de deur en achter het huis, voldoende bootjes voor elke leeftijd en een schuur voor de surfplanken hebben onze kinderen en kleinkinderen het geweldig als ze hier zijn.
Anita, bewoner De Wei.

7 redenen om in Blauwestad te wonen

1. Veel diversiteit in kavels
2. Ruime kavels van 540 tot 5.400 m2
3. Vanaf € 85.000,- per kavel
4. Grote vrijheid in bouwen
5. Stad en voorzieningen dichtbij
6. 365 dagen per jaar vakantiegevoel
7. Wonen aan het water

Projectbureau Blauwestad I Redersplein 2, 9685 AW Blauwestad I 0597 471010 I [email protected] I www.blauwestad.nl

Fotografie: K. Boertjens, Andries de la Lande Cremer, Bob de Vries, Verspui, R. Perdok