Oost Gelre – De Woerd, Flierbeek

Wonen met alle ruimte en rust – Oost Gelre

Wonen in Oost Gelre betekent wonen in de mooie, groene Achterhoek. De gemeente telt zo’n 30.000 inwoners. Deze wonen verspreid over twee grote en zes kleinere kernen met ruim opgezette wijken. Hoewel de gemeente zuinig is op groen, rust en ruimte zijn er voldoende vooruitstrevende ontwikkelingen. Variërend van energieneutrale woonwijken tot duurzame, goed ontsloten bedrijventerreinen met innovatieve bedrijven. In combinatie met een gevarieerd aanbod van winkel-, horeca- en uitgaansgelegenheden, een bloeiend sport- en verenigingsleven, en een grote sociale cohesie is Oost Gelre een prachtige gemeente om te wonen, te werken en te recreëren. En, niet onbelangrijk: door de centrale ligging in de Achterhoek is Oost Gelre prima bereikbaar.

Zelf bouwen in Oost Gelre
U zoekt een nieuwe woning? Denk dan eens aan zelf bouwen in de gemeente Oost Gelre. De plannen De Woerd in Groenlo en Flierbeek in Lichtenvoorde bieden u verschillende aantrekkelijke bouwkavels voor groen, duurzaam en welstandsvrij bouwen. Ideaal wanneer u het leuk vindt om betrokken te zijn bij het ontwerp en de bouw van uw woning. Wilt u wel zelf bouwen, maar ziet u op tegen alle beslissingen die u in uw eentje moet nemen? Samen met anderen bouwen in de vorm van collectief particulier opdracht-geverschap behoort ook tot de mogelijkheden.

Het plan De Woerd in Groenlo
Tussen het stadspark de Grolse Weiden en het voormalige Grolschterrein ligt de nieuwe wijk De Woerd. Gelegen in het groen en toch vlakbij het historische centrum vormt deze wijk een unieke nieuwbouwlocatie in Groenlo. De woningen op De Woerd krijgen uitzicht op een groenzone of grenzen straks aan het stadspark. Groen, duurzaam en welstandsvrij bouwen zijn de sleutelwoorden voor deze nieuwe wijk. In het plan is veel plek ingeruimd voor groenzones en een laan met bomen vormt de overgang tussen De Woerd en het stadspark. Het plan omvat 29 welstandsvrije kavels en 14 2-onder-1-kapwoningen.

Het plan Flierbeek in Lichtenvoorde
Aan de zuidwestelijke rand van Lichtenvoorde ligt de nieuwe wijk Flierbeek. Gelegen in het groen, met waterpartijen, lange bomenrijen en bosranden vormt deze wijk een mooie overgang tussen Lichtenvoorde en het groene buitengebied. In deze fase van Flierbeek worden in totaal 157 woningen in verschillende maten en prijsklassen gerealiseerd.
Hiervan zijn 22 kavels bestemd voor welstandsvrij bouwen.

Kleine Kernen
Wilt u liever in een kleinere kern wonen, dan is dat ook mogelijk. In de kernen Lievelde, Vragender en Harreveld zijn ook kavels beschikbaar. Zowel voor een vrijstaande als een 2-onder-1-kapwoning. In deze kernen mag u niet welstandsvrij bouwen.

Informatie
Alle informatie over de plannen, de beschikbare kavels en prijzen vindt u op onze
website www.bouweninoostgelre.nl.

Gemeente Oost Gelre I Varsseveldseweg 2, 7131 BJ Lichtenvoorde I 0544 393535 I
[email protected] I www.bouweninoostgelre.nl