Finnhouse Houtbouw    Wilhelminastraat 1B, 5246 XA Rosmalen      073 6111005    www.finnhouse.nl / www.schuurwoning-bouwen.nl

FINNHOUSE HOUTBOUW

Wonen in een sfeervol en duurzaam houten huis

De ontwerpers en bouwers van Finnhouse houden van hout, denken in houtconstructies en hebben door hun opmerkelijke ontwerpen het wonen in hout in Nederland op de kaart gezet. Sinds 1970 heeft Finnhouse al meer dan 3000 projecten ontworpen, variërend van vrijstaande vrijesectorwoningen tot twee-onder-een-kap- en meer-gezinswoningen, clubhuizen en recreatiewoningen. Naast de karakteristieke houtstapelbouw ontwerpen wij ook in houtskeletbouw en sinds 2014 veel in het Paal en Balk-systeem. De zware balken geven de huizen een opvallend robuuste aanblik: ze stralen warmte, sfeer en woongenot uit. Het nieuwe Paal en Balk-systeem (met vast glas zonder kozijnen) geeft een transparant en modern beeld. Naast hout komen er bij de afwerking soms gevelstenen voor en worden houtskeletdelen strak afgewerkt met gestuukte wanden.

Ir. Oscar Walraven: ‘Hout biedt eindeloze ontwerp-mogelijkheden. De bouwstijl van het exterieur en interieur en de gewenste sfeer worden bij ons voor ieder huis samen met de opdrachtgever bepaald. De omgeving van de kavel vormt het kader, ideeën zetten we om in impressies en een schetsontwerp. Uitgangspunt is duurzame houtbouw, prefabbouwmethoden en het toepassen van natuurlijke bouwmaterialen in een goed geïsoleerde buitenschil. Leefruimten zijn compact en op het zuiden georiënteerd. Vrijwel alle woningen worden zonder gasaansluiting gebouwd en de installaties zorgen voor een energieneutrale of NoM (nul-op-de-meter) woning. Wij ontwerpen, leveren en bouwen uw woning, waardoor vanaf het beginstadium het ontwerp is gekoppeld aan een vast budget.’ De schuurwoningen en onze levensloopbestendige kop-staartbungalows zijn populair. Het robuuste hout laat strakke lijnen zien en de grote glasvlakken zorgen voor veel licht in de woningen.

Duurzame Paal en Balk-schuurwoning De Heen
Prijsindicatie ontwerp- en bouwkosten: vanaf € 375.000,-
(excl. btw). Vloeroppervlak bg: 110 m2, verdieping 50 m2
excl. vide en veranda 40 m2. Inhoud woning: 750 m3.
Gevelmateriaal: grenen schijnlogs verticaal.

Wilhelminastraat 1B, 5246 XA Rosmalen I 073 6111005

www.finnhouse.nl / www.schuurwoning-bouwen.nl

Fotografie: Finnhouse Architectuur