Groupe Dunoyer  (contactpersoon: Rolf van Kleef)  Parc du Calvi, Rue Espace 55, 74330 Poisy-Annecy, Frankrijk     +33 679804020    www.vkconnexion.com

www.izo.net / www.axe-d.com

Groupe Dunoyer

Het duurzame droomhuis van de toekomst is van hout

In Nederland wordt meestal gebouwd in beton en baksteen. Groupe Dunoyer brengt daar met luxe, milieuvriendelijke ontwerpen in houtskeletbouw verandering in. Louis Dunoyer startte in 1954 een timmermansbedrijf in het Franse Annecy dat in zestig jaar is uitgegroeid tot een familiebedrijf en een grote speler in de huizenmarkt. De derde generatie Dunoyer geeft leiding aan ruim honderd medewerkers die op basis van het Kolom en Ligger-bouwsysteem inmiddels meer dan 1100 moderne huizen hebben gerealiseerd. Het bedrijf voert twee exclusieve labels gebaseerd op houtskeletbouw, het IZO- en AXE&D-label. Beide worden gekenmerkt door zeeën van licht en luxe. De huizen bestaan voor de helft uit glas, waardoor je echt het buitenleven naar binnen haalt. Door het lichte design leef je met de seizoenen mee, terwijl het stijlvolle gebruik van hout zorgt voor een gezond binnenklimaat.

Het IZO-label kent vijf moderne architectonische lijnen met huizen van 90 tot 250 m2 vloeroppervlakte. Wil je een extra grote keuken, diepe inbouwkasten, een mooi thuiskantoor of atelier als aanbouw? Alle huizen zijn naar individuele wensen aan te passen. Het AXE&D-label baseert zijn projecten evengoed op houtskeletbouw, maar het gehele ontwerp is custommade. De plafonds zijn doorgaans hoger, het afwerkingsniveau nog luxueuzer. Alles is mogelijk, waardoor het huis tot in detail gepersonaliseerd wordt en aansluit op alle wensen. Hout is een van de meest duurzame bouwmaterialen. Bomen neutraliseren een deel van de uitstoot en hout zorgt voor een gezond binnenklimaat en absorbeert binnen- en buitengeluiden. De woningen van Groupe Dunoyer voldoen aan alle isolatie- en geluidsnormen en kennen een vlot bouwproces met minder lastminute-improvisaties. Nederlandse architecten en lokale vakmensen realiseren met de houten elementen van de Groupe Dunoyer uw droomhuis.

Meer weten over Groupe Dunoyer, IZO of AXE&D in Nederland? Neem vrijblijvend contact op met Rolf van Kleef. Hij bezoekt met u graag meerdere modelhuizen (+33 679804020, [email protected], www.vkconnexion.com).

Parc du Calvi, Rue Espace 55, 74330 Poisy-Annecy, Frankrijk +33 679804020 I www.izo.net / www.axe-d.com

Fotografie: Groupe Dunoyer