Dorens Architects    Blankenstraat 404, 1018 SK Amsterdam      020 6225484    www.dorensarchitects.nl

Dorens Architects

Een huis moet een ziel krijgen

Dorens Architects heeft ruim vijftien jaar ervaring met het bouwen voor particulieren. Permanente uitgangspunten voor het werk van architect Jan van Erven Dorens zijn: functionaliteit, duurzaamheid, constructie, structuur en textuur.

Strakke lijnen, composities van gevelvlakken en ex-pressieve constructies zijn kenmerkend voor de stijl van Jan van Erven Dorens. Zijn manier van werken met particuliere opdrachtgevers getuigt van een eigen visie.

Van Erven Dorens: ‘Over architectuur valt niet te marchanderen. Een huis moet een ziel krijgen. De ziel is onzichtbaar, het is iets wat je voelt, iets waarin je gelooft. Hoe meer een ontwerp inspeelt op de specifieke omstandigheden en eigenaardigheden van de opdrachtgever hoe beter. Ik vraag opdrachtgevers dan ook altijd eerst om ideeën ten aanzien van het toekomstige huis op papier te zetten. Van eenvoudige zaken (o.a. het aantal kamers) tot en met hun diepste gedachten. In de beginfase van het ontwerpproces worden opdrachtgevers zoveel mogelijk door mij uitgehoord. Juist de meest eigenzinnige ideeën en wensen van cliënten leveren invalshoeken op die essentieel blijken te zijn voor het maken van een persoonlijk ontwerp.

Daarnaast zijn de ligging van de kavel ten opzichte van zon, uitzicht en omgeving en de lichtinval en zichtlijnen leidend in het ontwerpproces. Een goed ontwerp is functioneel en met respect voor het milieu gemaakt. Er worden door ons dan ook bij voorkeur onderhoudsarme bouwmaterialen toegepast die mooier worden naarmate ze verouderen.’

Blankenstraat 404, 1018 SK Amsterdam I 020 6225484 I [email protected]

www.dorensarchitects.nl

Fotografie: Michel Claus

Fotografie: Tessa Jol

Fotografie: Martijn Heil