Inschrijving nieuwe editie 7

Waarom het inspiratieboek voor zelfbouwers van De Nationale Architectuurguide?

Zelfbouw is met een opmars bezig. In steeds meer gemeenten kunnen particulieren met een architect en bouwer van eigen keuze een woning realiseren (PO en CPO).

Speciaal hiervoor wordt er in samenwerking met de overheid een groot aantal gemeenten – met de belangrijkste bouwlocaties van Nederland – jaarlijks een boek en website samengesteld over bouwen in particulier opdrachtgeverschap met informatie over de steun die het Rijk daarbij geeft.

Bereik boek en website
De deelnemende gemeenten nemen een oplage boeken af om kosteloos te verstrekken aan particulieren met bouwplannen. Daarnaast zijn de boeken landelijk verkrijgbaar bij 1.500 boekverkopers (online o.a. bol.com), op woonbeurzen, in architectuurcentra (o.a. Het Nederlands Architectuurinstituut en ARCAM) en op de website van de Architectuurguide die jaarlijks wordt geraadpleegd door ruim 40.000 gerichte bezoekers.

Deelnemende gemeenten en architecten
In de gemeenten* die aan het nieuwe boek (editie 7) en de website deelnemen zijn ruim 800 kavels beschikbaar waar vrijstaande woningen, stadsvilla’s en Tiny Houses gerealiseerd kunnen worden. Per regio presenteren een beperkt aantal architecten hun werk. (*Zie onder informatie deelnemende gemeenten editie 7).

Planning en oplage
Oplage boek: 6.000 stuks
Publicatie nieuwe boek: begin 2020
Inleveren beeldmateriaal: tot december 2019
Presentatie boek: tijdens De Beurs Eigen Huis in de Jaarbeurs Utrecht.

Kosteloos voorbeeldboek aanvragen
Architecten en bouwers die werken in particulier opdrachtgeverschap kunnen op deze pagina (vrijblijvend) een kosteloos voorbeeldboek aanvragen. Bellen kan natuurlijk ook: 020 4031157.

*Voorlopige lijst deelnemende gemeenten/bouwlocaties komende editie 7 van het boek en de website:

Provincie Flevoland

• Gemeente Almere: Almere heeft de grootste zelfbouwlocaties van Nederland. Er zijn honderden kavels beschikbaar in alle maten en smaken.
Bouwlocatie Villapark Vogelhorst: in Vogelhorst wordt alleen zelf gebouwd. De ruime kavels van 500 tot 1.000 m2 voor vrijstaande woningen staan garant voor grote tuinen. Bouwlocatie Overgooi: exclusief wonen in een klassiek-moderne villawijk. Op het landgoed zijn een groot aantal riante kavels van 1.500 tot 5.000 m2 beschikbaar voor villa’s die onder architectuur gebouwd moeten worden. Klik hier voor meer informatie.

Provincie Friesland

• Drachten – verschillende bouwlocaties. Wind Groep. Klik hier voor meer informatie.

Provincie Zuid-Holland

• Nieuwkoop. Bouwlocaties Klik hier voor meer informatie.
• Spijkenisse. Bouwlocaties Klik hier voor meer informatie.