Engel Architecten    Eemnesserweg 107, 1221 CW Hilversum      035 6778401    www.engelarchitecten.nl

Engel Architecten

Maarten Engel is werkzaam voor zakelijke en particuliere opdrachtgevers. De villa’s die hij heeft ontworpen zijn modernistisch en helder vormgegeven.

Engel maakt veel gebruik van pure materialen zoals glas, beton en hout. In zijn ontwerpen wordt veel aandacht besteed aan de ruimtelijke kwaliteiten van het interieur: licht, lucht en ruimte zijn terugkerende elementen. Engel ontwerpt heldere, doeltreffende gebouwen die zorgvuldig worden ingepast in hun omgeving en aansluiten bij de wensen van zijn opdrachtgever. Zijn verhouding met opdrachtgevers wordt gekenmerkt door een open relatie die is gestoeld op wederzijds vertrouwen. Engel: ‘Opdrachtgevers kunnen van mijbijzondere resultaten verwachten, ook particulieren met een bescheiden budget.

Het woonhuis in Aalsmeer bijvoorbeeld is een ruime villa die gerealiseerd is voor een aanneemsom van € 250.000, – excl. BTW en bijkomende kosten. Er is gekozen voor een kostenefficiënt bouwsysteem met grote geprefabriceerde betonnen elementen in combinatie met een houten gevel.’ De woning (een perfecte kubus van 900 m3) heeft een dakterras en een grote dubbele garage. Het loft-achtige interieur is relatief weinig afgewerkt (beton in het zicht), heeft hoge plafonds (verdiepingshoogtes van vier meter) en veel glas. De woning wordt in een korte bouwtijd gerealiseerd.

Het woonhuis in Blauwe Stad is een modern vormgegeven rechthoekig volume (1500 m3) opgetrokken uit glas, beton en western red cederhout. In het hart van de woning staat een kern met alle technische installaties en sanitaire voorzieningen. De verschillende verblijfsruimtes zijn georganiseerd rondom deze kern. Het interieur is zeer ruimtelijk met veel vides en glas. Daglicht wordt door verschillende vides en lichtstraten diep de woning ingetrokken.

Engel Architecten
Eemnesserweg 107, 1221 CW Hilversum
035 6778401