George van Luit    Industrieweg 13A, 1521 NC Wormerveer      075 6227277    www.georgevanluit.nl

George van Luit

Een huis als een schilderij

‘De totstandkoming is de zoektocht naar de juiste compositie met als eindresultaat een kunstwerk waar men tot in de eeuwigheid met veel plezier van kan genieten’

George van Luit studeerde architectuur aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam en deed ervaring op bij verschillende internationale bureaus. Hij is werkzaam op het gebied van architectuur en interieurarchitectuur. Zijn werk is het beste te categoriseren binnen de stijl van het Nieuwe Bouwen, het modernisme en de Amsterdamse School. Zijn kennis en ervaring met de toepassing van warmtepompinstallaties, zonne-energie en domoticasystemen garanderen een duurzaam ontwerp.

Van Luit: ‘Elk ontwerp komt stapsgewijs – in “close harmony” met de opdrachtgever – tot stand. De insteek is om het droombeeld van de opdrachtgever met veel enthousiasme, creativiteit en professionaliteit te vertalen in een bouwkundig ontwerp.’

De afgebeelde ontwerpen zijn representatief voor zijn werk. De jarendertigwoningen in Utrecht en Assendelft combineren de hoogwaardige bouwvormen uit die periode met onze huidige kennis over duurzaamheid. De villa’s sluiten naadloos aan op hun omgeving. De Gooise rietgedekte villa is strak binnen de contouren van het bestemmingsplan vormgegeven. De Yin-Yang Villa is opgebouwd uit verschillende elementen die elkaar omarmen. Er is een duidelijke tweedeling aangebracht tussen gesloten (privé- en werkruimte) en open (eetkamer, keuken en tuinkamer). Villa R&B bestaat uit verschillende gestapelde delen waarbij de L-vorm van de delen benadrukt wordt door terugliggende vlakken en lijnen. Zij vormt zo een fraaie compositie in het gelaagde landschap.

Alle projecten komen in overeenstemming met uw eisen en verwachtingen binnen de gegeven tijd en begroting tot stand. Het honorarium voor het ontwerp met aanbesteding en/of bouwbegeleiding is concurrerend. Vraag gerust een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.

Industrieweg 13A, 1521 NC Wormerveer I 075 6227277 I www.georgevanluit.nl

Fotografie: George van Luit