Ibelings van Tilburg architecten    Veerhaven 7, 3016 CJ Rotterdam      010 20 21 900    www.ibelingsvantilburg.nl

Ibelings van Tilburg architecten

Architect Marc Ibelings: ‘Het motto van ons bureau is een citaat uit de Architectura van de Romeinse architect Marcus Vitruvius (± 85 – 20 v. Chr.): “Een goed gebouw moet voldoen aan drie eisen: firmitas (duurzaamheid), utilitas (bruikbaarheid) en venustas (schoonheid).” Na ruim 2000 jaar beschouwen we deze uitgangspunten nog steeds als zeer actueel.’ De historie van Ibelings van Tilburg architecten gaat terug tot 1994 toen Van Tilburg – na jaren in een maatschap te hebben gewerkt – besloot zijn eigen bureau op te richten. In 2000 traden architect Marc Ibelings en technisch directeur Martin Schoenmakers toe tot de directie.

Ibelings en Van Tilburg zijn als ontwerpende project-architecten het aanspreekpunt voor opdrachtgevers, Schoenmakers is als technisch procesmanager verantwoordelijk voor de tijdsplanning en kostenbewaking. Voor Ibelings van Tilburg architecten is iedere ontwerpopgave uniek. Ibelings: ‘Ontwerpen is een proces. Iedere nieuwe opdracht wordt onderzocht op de mogelijkheden die de locatie biedt in relatie tot het programma van eisen. Dit gebeurt in intensief overleg met de opdrachtgever en adviseurs. Tijdens het ontwerpproces worden verschillende studiemodellen getoetst op functionaliteit, stedenbouwkundige aspecten, flexibiliteit, duurzaamheid, conceptuele kracht en haalbaarheid. Pas na zorgvuldige afweging worden samen keuzes gemaakt.’

Typerend voor het werk van Ibelings van Tilburg architecten is het vermogen om een architectonisch concept te vertalen in een heldere bouwstructuur. De ontwerpen worden gekenmerkt door een grote interne ruimtelijkheid, zijn duurzaam in materiaaltoepassing en uitstraling en voegen zich goed in de omgeving. Het bureau sleepte vele architectuurprijzen in de wacht waaronder de FIABCI Prix d’Excellence The Netherlands Award 2011 en de Betonprijs 2003 voor het hoofdkantoor van Mercedes-Benz in Utrecht.

[email protected]
010 20 21 900