Korfker Architecten    Sportlaan 12, 8302 AZ Emmeloord      0527 699999    www.korfker.nl

Korfker Architecten

Werken aan uw droom

Korfker Architecten is in 1988 opgericht door Alje Korfker. Tegenwoordig geven Gerben ter Horst en Harm Korfker leiding aan het team. De portfolio is divers van aard. Harm Korfker: ‘In het algemeen kun je stellen dan wij altijd op zoek zijn naar verrassing. Daarnaast staan woonbeleving en comfort centraal en is de oriëntatie op de zon een belangrijk uitgangspunt bij het ontwerpen zodat er optimaal geprofiteerd wordt van de lichtval en het uitzicht. Gerben ter Horst: ‘We zijn altijd op zoek naar het samenspel tussen binnen en buiten en het maken eigentijdse vertalingen van bekende typologieën.’

In de schuurwoning en de kubistische villa komen deze uitgangspunten mooi samen. De schuurwoning toont aan de straatzijde de minimalistische, moderne architectuur die op deze locatie geambieerd werd. Aan de tuinzijde ademt de woning de warme, robuuste sfeer die aansluit bij de wensen van de opdrachtgever. Grote glazen puien bieden rondom zicht op de landelijke omgeving. Door het toepassen van hout, natuursteen en stucwerk is ook in het interieur een moderne, landelijke sfeer gecreëerd.

Door het langgerekt ontwerp van de kubistische villa toont deze zich maximaal aan de straatzijde met een lijnenspel met grote zeggingskracht. Als tegenhanger is er op de woonlaag (de begane grond) gekozen voor een moderne verwerking van een houten gevelbekleding. Hierin komen moderniteit en warmte samen. De transparantie is naar de tuinzijde gemaximaliseerd. Daar is voorzien in een overkapping die een naadloze overgang tussen binnen en buiten creëert. De entree, die bestaat uit een portaal met garderobe en toilet biedt toegang tot de riante woonvertrekken.

Schuurwoning – Dalfsen
Prijsindicatie ontwerp: eerste kennismakingsgesprek vrijblijvend bouwkosten: ± € 515.000,- (incl. btw).
Vloeroppervlak: 216 m2.
Inhoud woning: 932 m3.
Constructiemethode: kalkzandsteen.
Gevelmateriaal: baksteen.

Sportlaan 12, 8302 AZ Emmeloord I 0527 699999 I www.korfker.nl
[email protected]

Fotografie: Rob van Esch | Ruimtes in Beeld