LAM architects bna    Bosbeekweg 11a, 6721 MH Bennekom      0318 418185    www.LAM-architects.nl

LAM architects bna

Bovenstaand credo is de leidraad voor het ontwerpen van duurzame leefomgevingen voor mensen. Daarbij kijkt LAM architects nadrukkelijk verder dan het gebouw en het programma van eisen. Het gaat hen om het welbevinden van de gebruikers, zij moeten er prettig kunnen leven.

Na veel ervaring opgedaan te hebben bij verschillende architectenbureaus startte Menno Lam in 2004 met LAM architects, om meer uiting te kunnen geven aan zijn visie: het creëren van logische, duurzame leefomgevingen die bovendien zoveel als mogelijk een verbinding leggen met de natuur. Een internationale masterclass in Australië bij de vooraanstaande architecten Glenn Murcutt (Pritzkerprijs 2002) en Peter Stutchbury hielp hem om zijn visie verder in te kleuren. Het werk van Lam, dat zich kenmerkt door zijn diversiteit, heeft inmiddels verschillende architectuurprijzen ontvangen, alsmede brede erkenning in (inter)nationale magazines.

De ontwerpen van LAM architects vinden inspiratie in de woonwensen van hun klanten, natuurlijke principes, de locatie en de aard van de gebruikte materialen. Zo creëert het bureau betrokken architectuur, die levendig, stimulerend, solide en duurzaam is.

Lam: ‘De essentie van architectuur gaat over veel meer dan alleen de verschijningsvorm en techniek. Comfort, functionaliteit, beleving en verbinding met de (natuurlijke) omgeving is minstens zo belangrijk. Het is mijn ambitie een thuis te creëren, dat naadloos aansluit bij de manier van leven van onze klanten. Duurzaamheid is daarom vanzelfsprekend een integraal onderdeel binnen het ontwerp.’

Vogelwoud seniorenwoning – Bennekom
Prijsindicatie ontwerp- en bouwkosten: € 197.500,- (incl. btw).
Vloeroppervlak: 105 m2.
Inhoud woning: 350 m3.
Constructiemethode: hout.
Gevel: hout & staalplaat. (FSC).
Warmtepomp verwarming, hoogwaardige ecologische isolatie.

Bosbeekweg 11a, 6721 MH Bennekom I 0318 418185
www.LAM-architects.nl