MKA Marc Koehler Architects    Grasweg 52B, 1031 HX Amsterdam      020 5755508    www.marckoehler.nl

MKA Marc Koehler Architects

De kracht van samenwerken

MKA, opgericht in 2005, is een internationaal opererend ontwerpbureau. Het werk is veelvuldig gepubliceerd en heeft verschillende prestigieuze prijzen gewonnen waaronder de Nederlandse Bouwprijs en verschillende internationale prijzen en nominaties. Het team van MKA houdt zich bezig met het hele ontwikkelingsproces: van product- en interieurontwerp tot architectuur en stedenbouw.

Marc: ‘Met onze ontwerpen proberen we het alledaagse leven van mensen te verbeteren en bijzonder te maken zonder daarbij ingewikkelde hightechinstrumenten te gebruiken. Zo maken wij een droomwoning betaalbaar.’

Elk project wordt individueel benaderd om een bijzondere woning te realiseren. ‘Het begint bij het beschrijven van de ideale dag door de opdrachtgever. Hoe ziet de perfecte zondagochtend eruit? Waar eet je dan het ontbijt? Ga je daarna direct sporten? Op basis van deze beschrijving beginnen we aan het ontwerp voor een persoonlijk droomhuis.’

Het bureau zoekt een waardevolle verbinding tussen de omgeving van een gebouw, de leefcultuur van de gebruikers en de bouwtechnische mogelijkheden van het moment. Er zijn uitdagende projecten gerealiseerd in duingebieden zoals Landscape House I, III en IV, maar ook in woonwijken zoals Landscape House V. Het ontwerp kan volledig worden afgestemd op context, budget en grootte.

MKA heeft veel ervaring met het realiseren van duurzame woningen, in techniek maar ook in gebruik. Bijna energieneutrale woningen zijn mogelijk door een slim ontwerp voor de warmteverdeling en het gebruik van hout.

Prijsindicatie ontwerp- en bouwkosten: tussen ± € 400.000,- en ± € 1.000.000,- (incl. btw). Vloeroppervlak: 100 / 300 m2. Constructiemethode: houtskeletbouw. Gevelmateriaal: hout (kruislings gelamineerde massief houten planken).
 

Grasweg 52B, 1031 HX Amsterdam I 020 5755508 I www.marckoehler.nl

Fotografie: Filip Dujardin