Noor van de Loo Architect    Johan de Meesterstraat 123, 3532 EJ Utrecht      06 50543232    www.noorvandeloo.nl

Noor van de Loo Architect

‘Wat het werken voor particulieren bijzonder maakt is de mogelijkheid tot in het kleinste details samen met een opdrachtgever tot een ontwerp te komen. Een particuliere opdrachtgever is meestal een leek die voor het eerst zelf bouwt. Hij weet wat hij wil maar niet hoe zijn wensen in een ruimtelijk ontwerp vertaald kunnen worden. Naar aanleiding van intensieve gesprekken breng ik die wensen in kaart. Vervolgens maak ik een ontwerp dat aansluit bij zijn woondroom. 3D-beelden en/of een maquette helpen me om het ontwerp vanaf de eerste schetsen te verduidelijken.’

Noor van de Loo vestigde zich in 2011 als zelfstandig architect na ruime ervaring te hebben opgedaan bij verschillende bureaus. Haar portfolio bestaat uit appartementengebouwen, rijwoningen en vrijstaande villa’s. Haar werk wordt gekenmerkt door een sterke binnenbuiten relatie (zie o.a. de waterwoning). Kleurgebruik wordt bepaald door de gebruikte materialen, wat vaak resulteert in ‘natuurlijke’ kleuren.

Het ontwerp van een vrije kavelwoning op het Veemarktterrein in Utrecht is gebaseerd op het passiefhuis principe van energiezuinig bouwen. Door de voorzieningen samen te brengen in één slank geconcentreerd blok aan één zijde van de kavel kan de verdere breedte van de woning vrij ingedeeld worden. Binnen dit blok is het mogelijk om iedere slaapkamer een eigen badkamer en suite te geven. Het ontwerp kan op een kleine kavel gerealiseerd worden (4,8 m breed) wat de kosten beperkt. De waterwoning is zo gepositioneerd dat een zo groot mogelijke tuin op het zuidwesten ontstaat. Door de transparante gevel kan je genieten van het uitzicht over het meer.