Onno Vlaanderen Architecten bna    Generaal Vetterstraat 77, 1059 BT Amsterdam      020 7852525    www.OVA.nu

Onno Vlaanderen Architecten bna

‘Ontwerpen is onbevangen op weg gaan en met bevlogenheid werken aan een op maat gesneden concept.’ Architect Onno Vlaanderen (cum laude afgestudeerd aan de Academie van Bouwkunst Amsterdam) startte zijn bureau in 1987. De aard van de opdrachten wordt gekenmerkt door een grote diversiteit, variërend van het masterplan voor de dierentuin Artis tot (riante) villa’s voor particulieren.

Vlaanderen: ‘Een architect heeft een dienstbaar beroep met een culturele opdracht. Doelstelling is altijd dat een bouwplan de wensen van de opdrachtgever vervult en daarbij een positieve bijdrage levert aan zijn omgeving. Een goed huis faciliteert niet alleen de ruimtebehoefte van de opdrachtgever maar biedt hem ook een veilig thuis en reflecteert zijn culturele belangstelling. Dat vraagt tijdens het ontwerpproces om een intensieve samenwerking tussen opdrachtgever en architect. Ze moeten elkaar leren kennen en vertrouwen.’

Voor elke ontwerpopgave verdiept Vlaanderen zich in de gevraagde functies en in de genius loci, de specifieke kenmerken van de locatie. Het ontwerpconcept ontstaat vanuit de gestelde vraag, niet vanuit een theoretische vorm of vooraf vastgelegde stijl. Zijn architectuur is dan ook de ene keer terughoudend, een andere keer juist uitbundig, maar altijd eigenzinnig. Het samenspel van functionele én architectonische kwaliteit heeft een eigen overtuigingskracht en vanzelfsprekendheid.

Wanneer het concept eenmaal is ontwikkeld, steekt Vlaanderen alle energie in de verwezenlijking van de stedenbouwkundige inpassing, de architectuur, het interieurontwerp en de uitwerking van de bouwkundige details. Villa’s worden van ontwerp tot en met de uitvoering door het bureau begeleid, inclusief advisering over installaties, domotica en inrichting. (Meubilair en het interieur kunnen ook door het bureau worden ontworpen of verzorgd.)

Onno Vlaanderen Architecten
Generaal Vetterstraat 77, 1059 BT AMSTERDAM
020 7852525
[email protected]