Steenhuis Bukman Architecten    Oude Delft 49, 2611 BC Delft      015 214 6668    www.steenhuisbukman.nl

Steenhuis Bukman Architecten

‘In het fascinerende proces van ontwerpen is de ontmoeting en het samenspel met de opdrachtgever het belangrijkste. Dat leidt tot bijzondere ontwerpen.’ De communicatieve en persoonlijke werkwijze van Roelf Steenhuis en Marc Bukman heeft tot een zeer divers portfolio geleid, waarbij de invloed van de opdrachtgever altijd terug te vinden is in het resultaat.

Woonhuis Delfgauw bijvoorbeeld is door Roelf Steenhuis specifiek op maat ontworpen voor een familie met drie kinderen. Het huis staat op een kleine kavel met buren aan drie zijden. Aan de vierde zijde, op de avondzon, is ruim uitzicht. Vanwege de krappe locatie en de gebruikseisen van een zich ontwikkelend gezin heeft het huis een rijke variatie aan binnenruimten gekregen. Alle vertrekken zijn bereikbaar vanuit een dubbelhoge centrale hal. Rondom deze hal zijn de vertrekken aan elkaar geschakeld: keuken, eetplek, zitplek, werkhoek…

En daarmee heeft elke plek een eigen oriëntatie op de zon en de tuin. Een vide verbindt de woonruimte met een werkplek op de verdieping. Door de mogelijkheid vertrekken te combineren of te scheiden is het huis ook op termijn flexibel in gebruik.

Het vaste interieur is uitgevoerd in eiken en vormt een integraal onderdeel van het ontwerp. Ook in het exterieur is veel aandacht besteed aan details, zoals bijvoorbeeld de toepassing van verschillende metselwerk-verbanden.

‘Het is een uniek huis geworden op deze plek voor deze familie. Voor een andere opdrachtgever zou het resultaat heel anders zijn.’

Steenhuis Bukman Architecten bv
Oude Delft 49
2611 BC Delft

telefoon 015 214 6668
e-mail [email protected]