2by4-architects    Willem Buytewechstraat 28, 3024 BN Rotterdam      010 223 6640    www.2by4.nl

2by4-architects

Na ervaring opgedaan te hebben bij gerenommeerde bureaus besloten Rocco Reukema en Remko Remijnse de handen ineen te slaan. Door het winnen van meerdere prijsvragen, het doen van onderzoek voor de overheid en het realiseren van bijzondere projecten in de particuliere sector is 2by4-architects uitgegroeid tot een bureau dat zowel nationaal als internationaal bekendheid geniet.

De architecten houden zich nadrukkelijk bezig met maatschappelijke vraagstukken die een verwantschap met architectuur kennen. Rocco Reukema: ‘De maakbaarheid van landschap en gebouwde omgeving zit diep geworteld in de Nederlandse historie. Dat zorgt in een klein, dichtbevolkt land als Nederland voor een spanningsveld tussen de mens en zijn omgeving. In dit spanningsveld wil 2by4-architects zich profileren. Remko Remijnse: ‘Als bureau gaan wij het debat aan in de overtuiging dat vanuit architectuur complexe maatschappelijke vraagstukken opgelost kunnen worden. Een overtuiging die terugkomt in de vormgeving van 2by4-architects, waar het duidelijk gaat om de essentie en niet om de sensatie.

Wij werken vanuit de filosofie dat wanneer de essentie van een opgave goed in het ontwerp is verwerkt, schoonheid daar vanzelf uit volgt. In relatie met opdrachtgevers is vertrouwen en ruimte voor creativiteit essentieel. Elkaar vinden in ideeën en concepten, openstaan voor ruimtelijke verrassingen, oog voor detail en precisie en het maken van duidelijke afspraken: daar staat 2by4 voor.’ Kenmerkend voor de projecten van het bureau is de vloeiende overgang tussen verschillende sferen en de combinatie daarvan. Gevels worden strak en met oog voor detail ontworpen terwijl binnen de ruimte transformeert in een karakteristieke verblijfsplek waar licht, lucht en ruimte zorgen voor sfeer.