R4a – Room for architecture    Geestbrugkade 33, 2281 CX Rijswijk      070 2040024    www.r4a.nl

R4a – Room for architecture

Opdrachtgevers met oog voor een bijzonder ontwerp verdienen een gedreven architect. De partners van Room for architecture zijn bevlogen architecten en bouwkundigen die in samenspraak met opdrachtgevers verrassende ontwerpen realiseren.

Aan de hand van inzichtelijke visualisaties betrekt het driemanschap achter dit bureau, Hans Klompenhouwer, Peter Jollie en Gert-Jan Borgman, de opdrachtgevers bij het bouwproces: ‘De ambitie is om een woning te realiseren die in kwaliteit de cataloguswoningen overstijgt zonder de investering van een custom made ontwerp. Duurzaamheid is daarbij een vanzelfsprekende component. Het betekent voor ons ook waardevastheid. De basis ligt in de gedachte en zorgvuldige keuzes.’

De portfolio is divers van stijl. Bij Villa Groenewegen is de architectuur van een oorspronkelijke boerenhoeve getransformeerd naar een hedendaagse uitvoering. Samen met de hoofdvorm zijn klassieke elementen gebruikt om aan een boerderij te refereren. Het geeft de villa een sprankelende uitstraling. Opvallend is het metselwerk van de kopgevels dat aan de bovenzijde naar achter buigt en aansluit op de wolfseinden van de kap. Aan de langsgevels zijn het de dakpannen die naar beneden overgaan in de gevel. Het dak lijkt over het huis te zijn gedrapeerd.

De stadsvilla op IJburg heeft een meer modernistische uitstraling: introvert met nadruk op goede verhoudingen. De onderhoudsvrije materialen – aluminium met gesinterde strengpersstenen en vergrijzend hout – zorgen voor een subtiele schakering en dragen bij aan waardevastheid.

Ook de traditioneel ogende Villa Quint is volledig aan de eisen van deze tijd aangepast.

R4a, architecten en ingenieurs

Geestbrugkade 33, 2281 CX Rijswijk
tel: 070 204 00 24
mail: [email protected]