Allard Architecture    Keizersgracht 126, 1015 CW, Amsterdam      020 620 55 99    www.allardarchitecture.com

Allard Architecture

Het architectenteam van Allard Architecture is cultureel gemotiveerd, multidisciplinair en gespecialiseerd in hedendaagse architectuur, design, stedenbouw en research. Het bureau werkt in nauwe samenwerking met een breed netwerk van professionals en combineert innovatief design met marktonderzoek en haalbaarheidsstudies. Architect Allard Meine Jansen hanteert onorthodoxe methoden bij het begeleiden van opdrachtgevers.

Hij nodigt ze graag uit in zijn studio die is gevestigd in een oude boksschool in de Amsterdamse Jordaan om deel te nemen aan workshops en om collages te maken van hun nieuwe (droom)woning. Hij vraagt naar details en achtergronden en gaat op pad om samen huizen te bekijken. Alles om een ontwerp op een natuurlijke wijze te laten ontstaan en om opdrachtgevers eigen verwachtingen te laten overtreffen.

De input wordt vertaald in opvallende visualisaties en later in bijzondere architectuur waarin nauwgezet wordt gerealiseerd wat in de voorstudies is gevisualiseerd. Zijn woningbouwprojecten zijn vaak eenvoudig, uit meerdere onderdelen opgebouwd. Natuurlijke hiërarchie vormt daarbij de leidraad. Meine Jansen studeerde af als bouwkundig ingenieur (TU Delft), heeft meer dan tien jaar ervaring in technisch geavanceerde designprojecten en werkte bij high-profile architectenbureaus als Renzo Piano Building Workshop, Massimiliano Fuksas, Herman Hertzberger en de Architekten Cie. Onder de projecten waaraan hij heeft deelgenomen is het ontwerp van de beroemde California Academy of Sciences in San Francisco (van de Italiaanse architect Renzo Piano).

Met zijn eigen studio heeft hij een reeks baanbrekende ontwerpen op zijn naam staan (o.a. het Matchbox-gebouw in Amsterdam, het Centrum voor Automotive Research in Lelystad en de Nano Towers in Dubai). Zijn diepgaande kennis van de architectonische praktijk combineert hij met een groot gevoel voor architectonische vormgeving en zakelijke expertise. Zijn werk is wereldwijd gepubliceerd in tijdschriften en boeken.