Architectenbureau Alberts & Van Huut BV    Keizersgracht 169, 1016 DP Amsterdam      020 622 00 82    www.albertsenvanhuut.nl

Architectenbureau Alberts & Van Huut BV

Architectenbureau Alberts & Van Huut heeft in zijn 50-jarige bestaan vele nationale en internationale prijzen en awards in de wacht gesleept. Het meest trots zijn de architecten op de in 2007 behaalde 1e en 3e prijs in de verkiezing van ‘Mooiste gebouw aller tijden van Nederland’ die door de lezers van Dagblad Trouw zijn toegekend voor respectievelijk het hoofdkantoor van De Gasunie (Groningen) en het hoofdkantoor van de ING Bank (Amsterdam Z.O.).

Max van Huut: ‘In onze architectuur vormt de mens het uitgangspunt en dat wordt door deze prijzen nog eens onderstreept’. Het bureau mag voor het grote publiek vooral bekend zijn van de bovenstaande prijswinnende ontwerpen, de architecten houden zich ook intensief bezig met particuliere woningbouw. De ontwerpstijl kan het best omschrijven worden als organische architectuur. Architecten die zich met deze stroming bezighouden hebben allemaal een uniek handschrift, overeenkomst is een bouwstijl die geen contrast opzoekt met de natuurlijke omgeving maar juist een vloeiende overgang daarmee nastreeft. Bekende organische architectuur is o.a. gerealiseerd door Antoni Gaudí, Frank Lloyd Wright en Santiago Calatrava Valls.

Max van Huut: ‘Onze architectuur wordt ook vaak gezien als een voortzetting van de Amsterdamse school stijl, met haar prachtige baksteenarchitectuur. Wij zien dat als een compliment’. De ontwerpen van Alberts & Van Huut onderscheiden zich door de extra aandacht die wordt besteed aan lange levensduur, onderhoudsarme materialen en flexibiliteit. Van Huut: ‘Ultieme duurzaamheid schep je niet alleen door het gebruik van duurzame materialen, maar ook door een gebouw te ontwerpen en te bouwen waar mensen van houden en daarom goed voor zorgen’.