Architectenbureau Coppen    Willem II Singel 19, 6041HP Roermond      0475 330947    www.Coppenbv.nl

Architectenbureau Coppen

Architectenbureau Coppen bestaat al sinds 1934, architect Hans Coppen staat er sinds 1997 aan het roer, architect Arnie van Dun is er verantwoordelijk voor de interieurarchitectuur. Er wordt in diverse architectuurstijlen gewerkt, van modern tot klassiek. Behalve het ontwerp van een exterieur kan ook de inrichting van een woning tot in het kleinste detail verzorgd worden. De ontwerpen zijn allemaal technisch doordacht en worden volledig op maat voor opdrachtgevers gemaakt.

Hans Coppen: ‘We hebben een sterke voorkeur voor het toepassen van natuurlijke materialen en ontwerpen elke woning van binnenuit. De lichtval, de ruimtelijkheid, de ervaring van de omgeving en het gevoel in de woning zijn uitgangspunten waarmee we woonwensen van opdrachtgevers verrijken tot een eigen, karakteristiek ontwerp.

De opdrachtgever van de afgebeelde woning wilde een moderne, strakke bungalow. Het bestemmingsplan eiste een schuin dak. Binnen deze randvoorwaarden is het ontwerp ontstaan. De onderhoudsarme gestuukte gevels, de stalen profielen rond de overstekken, de grote raamvlakken en de zichtlijnen in de woning zijn modern. Het schuine dak met de zonnecollectoren bezorgt de bungalow ook van binnen ruimtelijkheid en een mooie lichtval. In de woning zijn een aantal vernieuwende technieken en materialen toegepast. Zo zijn de gevels gemaakt van geïsoleerde keramische porotherm (metsel)blokken, is het stucwerk (ook van de wanden van de badkamer) van coprox, hét waterdichte, stijlvolle alternatief voor tegels en regulier stucwerk, dat keihard en door en door gekleurd is. De zonnepanelen zijn volledig geïntegreerd in de strakke dakafwerking.’

Bungalow – Boshoven, Weert
Prijsindicatie ontwerpkosten: ± € 25.000,- en bouwkosten: ± € 350.000,- (incl. btw).
Totale stichtingskosten excl. grond ± € 450.000,-.
Vloeroppervlak: 210/250 m2.
Inhoud woning: 900 m3.
Constructiemethode: Porotherm.
Gevelmateriaal: Coprox.

Willem II Singel 19, 6041HP Roermond I 0475 330947 I www.Coppenbv.nl