Architectuur In Motion    Meidoornkade 22, 3992 AE Houten      030 6012701    www.im-architectuur.nl

Architectuur In Motion

Architect Frans Kooijman startte Architectuur In Motion nadat hij twintig jaar bij verschillende architectenbureaus had gewerkt. Kooijman: ‘Persoonlijk contact met opdrachtgevers en het realiseren van individuele woondromen waren de drijfveren voor die stap.’

Kooijman werkt in een netwerk met andere architecten- en adviesbureaus waardoor opdrachtgevers heel compleet geadviseerd kunnen worden bij de meest uiteenlopende vraagstukken. Hij is al jaren bezig met het ontwikkelen van Bright Buildings: gebouwen die zo ontworpen zijn dat aspecten als oriëntatie, licht en zoninstraling een bijdrage leveren aan een duurzame energiebalans.

Het werk in de portfolio valt op door robuust materiaalgebruik en is niet te categoriseren binnen één architectuurstijl. Kooijman: ‘Als architect heb ik natuurlijk een persoonlijke voorkeur, maar in de loop der jaren heb ik het als een uitdaging ervaren om projecten in verschillende stijlen te realiseren. Het vormgeven van een huis is geen rekenkundige opgave of het samenstellen van een ontwerp aan de hand van voorbeelden. Stijl is voor mij dan ook nooit het primaire uitgangspunt in een ontwerpopgave.

Een geslaagd woningontwerp is altijd een afspiegeling van de persoonlijkheid van de opdrachtgever. Soms wordt tijdens het ontwerpen pas duidelijk welke oplossingen het beste bij de opdrachtgever passen. De ene keer is een moderne toevoeging aan een monument het juiste antwoord, een andere keer bijzonder gebruik van traditionele materialen. Kortom: context, vraagstelling en de wensen van de opdrachtgever zijn bepalend voor het uiteindelijke resultaat.’

Onze projecten zijn momentopnames gecombineerd met specifieke keuzes afwerkingsniveaus. Deze bepalen de uiteindelijke aanneemsom van een ontwerp.

Meidoornkade 22, 3992 AE Houten I 030 6012701 I www.im-architectuur.nl