Boon architecten    Turfsingel 33, 2802 BC Gouda      06 45174911    www.boonarchitecten.nl

Boon architecten

Architectuur voor alledaags gebruik

In zijn (bijna) zevenjarige bestaan heeft het bureau een bescheiden maar uniek oeuvre opgebouwd in de particuliere sector. Toewijding, veelzijdigheid en persoonlijke aandacht zijn kernbegrippen. Eef-Jan Boon: ‘We werken vanuit een sensitieve, analytische grondhouding aan hedendaagse architectuur waarin poëzie samensmelt met alledaags gebruik. Het is onze missie om gebouwen te maken die ruimtelijk en cultureel duurzaam zijn. Gebouwen die geworteld zijn in de context, ontworpen met vakmanschap en gericht op de toekomst. Ieder ontwerp kenmerkt zich door zijn uniciteit en vormt een specifiek antwoord op de vraag van de opdrachtgever én op de voorwaarden van de context.

Ieder ontwerp ontstaat vanuit een concept. Bij Longhouse bijvoorbeeld was het streven om de grote lengte van de volledig in hout gebouwde woning optimaal te ervaren. Het object valt op door de karakteristieke, landelijke uitstraling. Grote glaspartijen en vides zorgen binnen voor veel licht en ruimtelijkheid. Bij Lakehouse vormde het geweldige uitzicht over de Reeuwijkse Plassen de aanleiding om de view te ‘knippen’ en te ‘framen’, waardoor er verschillende zichtlijnen ontstaan. Het bescheiden maar unieke paviljoenachtige volume past perfect in het landschap en opent zich helemaal richting de omgeving, met zicht over het water.

Bij het project Father and Son kun je de schitterende ligging aan de Rijn optimaal ervaren door een zorgvuldige inpassing in het landschap. Twee eenvoudige moderne volumes liggen aan de voet van de Utrechtse heuvelrug. Eén volume is tachtig centimeter lager gelegd waardoor je van binnenuit vlak over het land en de rivier uitkijkt. ‘Eef-Jan, het is een héérlijk huis’ was de reactie van een opdrachtgever en dat is een goede en fijne samenvatting.’

Longhouse – Gouda
Prijsindicatie ontwerp- en bouwkosten: 5 % van de bouwkosten ± € 633,-/m3 incl. installaties en sanitair. Vloeroppervlak: 350 m2 BVO. Inhoud: 1367 m3. Constructiemethode: houtbouw. Gevelmateriaal: Larix.

Turfsingel 33, 2802 BC Gouda I 06 45174911 I www.boonarchitecten.nl