Buro Heim    Zomerhofstraat 86, 3032 CM Rotterdam     06 19790909    www.buroheim.nl

Buro Heim

Teamwork genereert extra kwaliteit

Na lang voor institutionele opdrachtgevers gewerkt te hebben koos Paul Hermans vijf jaar geleden voor het ambachtelijke ontwerpen en voor meer persoonlijk contact met de eindgebruikers van zijn werk. Paul: ‘Onze interesse naar de mens achter de opdrachtgever zorgt voor persoonlijk maatwerk. Met ons vaste netwerk van doorgewinterde adviseurs en de opdrachtgever wordt er als team een nieuw thuis ontwikkeld.’

Het werk van Hermans en zijn team kan het best omschreven worden als humaan modernisme. Er worden functionele, energiezuinige gebouwen gerealiseerd met een huid die zich graag laat zien en aanraken. De gebouwen zijn praktisch en worden met veel hout en steen vormgegeven. Het zijn huizen waarin je je thuisvoelt. De woning in Monster is een modernistische, energieneutrale villa met een plat dak en een lessenaarsdak dat onder een helling is aangebracht.

De energieneutrale woning in Strijbeek is opgetrokken uit houtskeletbouw met een gevelbekleding van houten latten. Het huis heeft op de begane grond een woonkamer en een aparte woonkeuken met uitzicht op de tuin. Aan de voorzijde is een werkkamer die je ook als gelijkvloerse slaapkamer kunt inrichten. De slaapkamerverdieping heeft drie slaapkamers, een logeerkamer en een badkamer.

De Tiny Houses Beukennootje en Woodrock zijn door Buro Heim in opdracht van Studio Brand I Vries gerealiseerd. Het type Beukennootje is een tweelaags huisje van zestig m2 dat is bekleed met zwart gebrande houten latten. Type Woodrock is een gelijkvloers huisje van ruim vijftig m2. Schuifwanden kunnen het interieur zowel heel knus als open maken.

Tiny House – Woodrock (iov Studio Brand I Vries) – Vlieland
Prijsindicatie ontwerp- en bouwkosten: ± € 130.000,- (incl. btw).
Vloeroppervlak: 52 m2 BVO (46 m2 GBO).
Inhoud woning: 155 m3. Constructiemethode: HSB.
Gevelmateriaal: hout.

Zomerhofstraat 86, 3032 CM Rotterdam I 06 19790909 I www.buroheim.nl

© Studio Brand I Vries / JDVF Architectuurfotografie