buroSALT    Nieuwstraat 38, 4461 CH Goes      0113 226190    www.burosalt.nl

buroSALT

Doordachte architectuur met een eigen karakter

Twee broers Van den Berge staan aan het roer van het jonge, ambitieuze architectenbureau voor stedenbouwkundige, architectonische en landschappelijke totaaloplossingen. In zijn huidige vorm bestaat het bureau sinds 2012. Er zijn inmiddels gebouwen en woningen in onder andere Amsterdam, Breda, Veghel en in de provincie Zeeland ontworpen en/of gerealiseerd.

BuroSALT staat voor vooruitstrevende en doordachte architectuur. De ontwerpen worden gekenmerkt door een heldere en nuchtere conceptuele aanpak. De architecten hebben een duidelijke mening en streven naar vernieuwing, eigenzinnigheid en karakter. De architectuur is duurzaam en modern, wordt met aandacht voor detaillering ontworpen en met degelijke, robuuste en duurzame materialen gerealiseerd. Het woonhuis op Rieteiland Oost is exemplarisch voor het werk van buroSALT.

Architect Gert-Jan van den Berge: ‘De wensen van de opdrachtgever, het zoeken naar zichtlijnen, bezonning, windrichtingen en oriëntatie zijn de basisinspiratiebronnen. Een woning optimaal ontwerpen in relatie tot haar omgeving en hoge mate van duurzaamheid, maar uiteraard ook passend bij de leefwijze van de opdrachtgever, is uiterst belangrijk.’

BuroSALT is onderdeel van het samenwerkingscollectief AAZ (Architectuur Atelier Zeeland) en houdt daar ook kantoor. Binnen AAZ zijn alle architectuur- en bouw-disciplines aanwezig en kunnen zo nodig ingeschakeld worden. Hierdoor kan buroSALT het totale bouwproces van A tot Z begeleiden.

Woning – Stavenisse
Prijsindicatie ontwerp- en bouwkosten: ± € 360.000,- (incl. btw).
Vloeroppervlak: 189 m2 (BVO). Inhoud woning: 697 m3.
Constructiemethode: traditioneel en houtskeletbouw.

Gevelmateriaal: baksteen en gemodificeerd hout (vergrijzend).

Nieuwstraat 38, 4461 CH Goes I 0113 226190 I [email protected] I www.burosalt.nl

 

Fotografie: Panda Brinkman
Fotografie: Limit fotografie
Fotografie: Marcel Fischer
Beeld: buroSALT