Zeeman Architekten / TBE-ZA architecten en ingenieurs    Nieuwe Steen 5, 1625 HV Hoorn / Julianaweg 141, 1131 DH Volendam      0299 363468    www.tbe-za.nl

Zeeman Architekten / TBE-ZA architecten en ingenieurs

Het jonge dynamisch bureau Total-Engineering & Advies bv is voortgekomen uit het bureau Zeeman Architekten BNA. De architecten hebben ervaring in alle facetten van de bouw van particuliere woningen en voelen goed aan wat er leeft bij de toekomstige gebruikers van hun werk.

Bert Verweij: ‘We ordenen de dromen, vragen en wensen van opdrachtgevers in een Programma van Eisen. Aan de hand daarvan wordt er een ontwerp gemaakt. Het gehele proces, vanaf het eerste concept tot en met de oplevering begeleiden we door intensief samen te werken met de opdrachtgever. Zo ontstaat er een groot gevoel van betrokkenheid bij de toekomstige gebruikers, waarbij we het beste van twee werelden samenbrengen. Het is onze drive dat na realisatie van het bouwproject alle verwachtingen zijn waargemaakt.

Belangrijk aan de architectuur van een gebouw is dat zowel het exterieur als het interieur zodanig is ontworpen, dat de gebruiker zich thuis voelt. Daarbij zijn kleuren, materialen en voldoende ruimte en daglicht van essentieel belang. Daarnaast is de locatie waar een project gerealiseerd wordt altijd een belangrijke inspiratiebron. Het water, de vrijheid en het vele groen op Rieteiland Oost bieden genoeg uitgangspunten om tot een bijzonder ontwerp te komen.’
Het getoonde werk is representatief voor het handschrift van de architecten. Er wordt vaak gebruikt gemaakt van robuuste materialen die in hun natuurlijke verschijningsvorm worden toegepast. Daarnaast gaan de woningen een duidelijke relatie aan met de omgeving. Kwaliteiten die passen bij de architectuur die op Rieteiland Oost gerealiseerd kan worden.