D+B architecten    Paul Krugerstraat 12, 6814 AS Arnhem      026 442 64 64    www.DplusB.nl

D+B architecten

‘Een architect is eigenwijs, onpraktisch en maakt alles veel te duur‘: het blijkt een hardnekkig vooroordeel dat het goed doet aan de borreltafel. Alex Braakhekke en Peter Brouwer van D+B architecten vinden het tijd voor een tegengeluid.

Braakhekke: ‘Het laten bouwen van een eigen huis is niet altijd een kwestie van grote budgetten. Wij realiseren een droomwoning die aanvoelt als een unieke creatie en doen dat binnen het gestelde budget. Met behulp van 3D-visualisatie wordt vooraf exact duidelijk gemaakt wat een ontwerp te bieden heeft.’ Brouwer: ‘Een huis bouwen betekent veel keuzes maken. Wij leiden opdrachtgevers op een soepele manier door al die keuzes heen en bieden alternatieven waar een leek geen weet van heeft.

Bijvoorbeeld over het gebruik van bio-ecologische materialen die vaak hetzelfde kosten als reguliere bouwmaterialen maar meer comfort bieden. Of over het flexibel gebruik van ruimtes, het toelaten van daglicht en over het toepassen van wandverwarming omdat het veel comfort biedt.’ Duurzaamheid en leefbaarheid zijn bij D+B architecten geen loze kreten.

Door intensieve nascholing weten de architecten alles over bio-ecologisch bouwen en over het passiefhuis-principe (zeer energiezuinig ontwerpen). Zin en onzin worden gescheiden waardoor een passende installatie wordt gekozen met een optimale prijs-kwaliteitverhouding.

Braakhekke: ‘Onze kostencalculaties geven een goede indicatie van de uiteindelijke bouwprijs. Door 35 jaar ervaring weten wij precies welke aannemer geschikt is om een ontwerp te realiseren.

Wij loodsen opdrachtgevers zonder veel problemen door het bouwproces, zodat een droomhuis geen nachtmerrie wordt en vooroordelen over zelfbouw van de borreltafel verdwijnen.’

D+B architecten
Paul Krugerstraat 12
6814 AS Arnhem

T 026 442 64 64
E [email protected]