DDP. architectuur    Parade 14, 4811 DZ Breda      06 12373792    www.ddp-architectuur.nl

DDP. architectuur

Ontwerpen van binnen naar buiten

DDP. architectuur is in 2007 opgericht door architect ir. Dennis de Poorter. Er wordt op diverse schaalniveaus gewerkt aan projecten, variërend van kleinere (interne) verbouwingen en uitbreidingen tot aan nieuwbouw van woningen en kantoren. Maar ook aan studies voor locaties en herbestemming van bestaande panden. Kortom, aan architectuur van stoel tot stad.

Dennis: ‘Wij werken van binnen naar buiten volgens het credo ‘de vorm volgt de context’. Daarbij wordt een ontwerp georganiseerd vanuit het programma van eisen en de relaties die het gebouw met zijn omgeving moet of mag aangaan. Al deze invloeden zijn bepalend voor de uiteindelijke vorm van het gebouw. Onze beeldtaal kan getypeerd worden als modernistisch. Dat is geen dwingend uitgangspunt: we passen ons handschrift per project aan, waarbij de opgave de ene keer vraagt om een harmonisch ontwerp en de andere keer om een ontwerp dat juist contrasteert met het bestaande. Uitgangspunt is altijd dat het gebouw voor onze opdrachtgevers als vanzelfsprekend aanvoelt.’

De afgebeelde projecten zijn kenmerkend voor de portfolio. ‘We houden ervan om binnen een strakke vormgeving speels om te gaan met sculpturale volumes, die inspringen en uitkragen. De vrijstaande woning in Bos Uyterlinde heeft platte daken met overstekken en een kubistische vormgeving. De gevels zijn met langwerpige baksteen en wit pleisterwerk uitgevoerd, de kozijnen zijn van aluminium. De vrijstaande villa in Breda (600 m2 / 1800 m3) heeft gevels van wit pleisterwerk, aluminium kozijnen, platte daken en een zwembad.

Woning – Bos Uyterlinde, Amersfoort
Prijsindicatie ontwerp- en bouwkosten: ± € 600,- per m3 (incl. btw). Vloeroppervlak: 270 m2. Inhoud woning: 860 m3. Constructiemethode: traditioneel. Gevelmateriaal: baksteen metselwerk en pleisterwerk op isolatie. Energiezuinig (EPC= -0,16).

Parade 14, 4811 DZ Breda I 06 12373792 I www.ddp-architectuur.nl

Fotografie en beeld: DDP.architectuur