Ruimtelab2 Architecten    Voorburgstraat 3, 3037 GV Rotterdam      06 24272884 / 010 4127713    www.ruimtelab.nl

Ruimtelab2 Architecten

Groen en circulair

Het team van Ruimtelab2 Architecten realiseert slimme, groene architectuur en zoekt bij iedere ontwerpopgave naar een doeltreffend, verrassend antwoord. De architecten werken aan woningen die qua energie zelfvoorzienend zijn. Circulaire bouwmethoden en materiaalkeuzes staan aan de basis van het ontwerp- en bouwproces.

Jacques Vink studeerde in 1989 af aan de Technische Universiteit in Delft en werkte voor architectenbureaus in binnen- en buitenland. In 1998 startte hij zijn eigen bureau waarmee hij zich met concrete oplossingen toelegt op de vertaling van duurzaamheidsthematiek. Jacques: ‘Architectuur wordt tastbaar door een detaillering die materialen maximaal laat spreken. Extra maat en hoogte zijn een garantie voor flexibiliteit en dus voor duurzaamheid. De royaliteit en materiaalkeuze wordt weerspiegeld in de gevels. Bij onze woningontwerpen zijn locatie en woning steeds onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zowel voor stadsvilla’s en bungalows als voor landhuizen is de inpassing in de directe omgeving het beginpunt van elk ontwerpproces. Er wordt door ons gewerkt aan woningen met een gemeenschappelijk erf maar ook aan woningen die worden ingepast in het natuurlijke landschap, een tuin of juist in de drukte van een stad.’

Het bureau heeft een compacte organisatie om opdrachtgevers op een persoonlijke manier van dienst te kunnen zijn. Afhankelijk van het type opdracht wordt er samen met adviseurs op het gebied van klimaatinstallatie, materiaaldeskundigen en tuinarchitecten ingespeeld op vraagstukken van verschillende schaal- en abstractieniveaus. Er is ruime ervaring met het werken voor individuele opdrachtgevers (PO) en met particulieren die als bouwgroep woningen willen realiseren (CPO).

Ons bureau heeft een compacte organisatie. Dat is een bewuste keuze om zo opdrachtgevers op een persoonlijke manier van dienst te kunnen zijn. Afhankelijk van het type opdracht werken we samen met experts uit het netwerk.

Voorburgstraat 3, 3037 GV Rotterdam I 06 24272884 / 010 4127713 I www.ruimtelab.nl
Foto: René Castelijn
Foto: Mels van Zutphen