Dhondt Stedenbouw en Architectuur    Baronielaan 23, 4818 PA Breda      076 5229520    www.dhondt.nl

Dhondt Stedenbouw en Architectuur

Dhondt Stedenbouw en Architectuur is een allround architectenbureau. De unieke combinatie van stedenbouw en architectuur maakt het mogelijk om plannen en projecten vanuit beide disciplines te ontwikkelen, te begeleiden en uit te werken. De architecten ontwerpen (al 27 jaar) heldere, logische en maakbare gebouwen die passen in de stedelijke omgeving. Logisch in opbouw, materiaalkeuze en detaillering.

Erik Simonse: ‘Architectuur is een optelsom van esthetica, bouwkunst, constructie en bouwfysica. Uitgangspunt in het ontwerpproces is de relatie van het gebouw met de omgeving. Bij ieder project is de combinatie tussen functionaliteit, duurzaamheid en maakbaarheid belangrijk. Onze verhouding met opdrachtgevers wordt het best getypeerd met het credo Samen slimmer. Door goed te luisteren naar de wensen van de opdrachtgever komt de ideale woning tot stand. De opdrachtgever staat centraal in het ontwerp- en bouwproces en wordt ontzorgd. We monitoren de bouwkosten gedurende het ontwerpproces en spiegelen deze aan het bouwbudget.’

Het bureau realiseert veel woningen in baksteen: een eerlijk en oer-Hollands product. De twee levensloopbestendige woningen in Ulvenhout zijn door de specifieke wensen en eisen van de bewoners net niet identiek geworden maar onderscheiden zich in kleur en textuur. De appartementen in Breda zijn ingepast in de omgeving en sluiten in kleur- en materiaalgebruik aan in het historisch stedelijk weefsel. De tweekapper in Wolfslaar is gesitueerd aan de stadsrand. Verkaveling, architectuur en kleurgebruik zijn afgestemd op het landschap. De vrijstaande woning in Nijenrode is een modernistisch vormgegeven stadsvilla.

Prijsindicatie ontwerp- en bouwkosten: voor actuele tarieven kunt u contact opnemen met het bureau. Binnen het budget wordt naar marktconforme partijen gezocht.

Baronielaan 23, 4818 PA Breda I 076 5229520 I www.dhondt.nl