Ronald Swinkels Architects / SWKLS Architects    Klokgebouw 250, 5617 AC Eindhoven      06 17834833    www.ronaldswinkels.nl / www.swkls.nl

Ronald Swinkels Architects / SWKLS Architects

Na jaren voor gerenommeerde architectenbureaus te hebben gewerkt richtte Ronald Swinkels in 2010 zijn eigen bureau op. Het ontwerpen en de engineering van particuliere zelfbouw- en herbestemmingprojecten zijn zijn specialismen. Exterieur en interieur worden door hem meestal gelijktijdig vormgegeven, de wensen van de toekomstige bewoners zijn uitgangspunten.

Swinkels: ‘Synergie tussen opdrachtgever en architect tilt het bouwplan naar een hoger niveau. Door toepassing van 3D-animaties en traditionele maquettes leg ik de opdrachtgever vooraf een zorgvuldig beeld voor.’ Swinkels creëert architectuur die eigentijds, helder en vol karakter is. Zijn werk is altijd vanuit de menselijke beleving en ecologische gedachte ontworpen. Rust in de compositie en plasticiteit zijn kernwaarden, bezonning, oriëntatie, locatie en het programma van eisen uitgangspunten.

Swinkels: ‘Vanuit een ecologische gedachte werk ik graag met lokale of vernieuwende bouwproducten. De verduurzaamde zwart-houten gevel bij Wonen aan de Maas en de ecologische uit cellenbeton opgetrokken woning Villa F zijn daar voorbeelden van.’ Villa F is een energiezuinige woning, volledig georiënteerd op de zon en de locatie en ademt de sfeer van een luxueuze villa uit. De vernieuwende bouwmethode van massieve buitenmuren van cellenbeton gecombineerd met zonnepanelen zorgt ervoor dat de energielast gunstig is. Woonhuis SU is een volledige renovatie en uitbreiding van een archetypische jaren zeventig-tuinderswoning.

Swinkels is naast architect ook medeoprichter van de coöperatie en creative business hub Founded By All.Een initiatief dat heeft geleid tot samenwerking met andere architecten en kunstenaars.

Villa F – gemeente Peel en Maas
Prijsindicatie ontwerpkosten: ± € 9500,- (excl. btw).
Prijs per m3: ± € 380,- (excl. btw).
Vloeroppervlak: 194 m2.
Inhoud woning: 600 m3.
Gevelmateriaal: baksteen, massief cellenbeton, stucwerk.

Klokgebouw 250, 5617 AC Eindhoven I 06 17834833 I [email protected]www.ronaldswinkels.nl / www.swkls.nl