De Kovel Architecten    Kralingseweg 195, 3062 CE Rotterdam      06 525205400    www.dekovelarchitecten.nl

De Kovel Architecten (DKV architecten)

DKV architecten B.V. als bedrijf gestopt. Roel Bosch, Herman de Kovel en Paul de Vroom zetten ieder als zelfstandig architect hun werkzaamheden voort. DKV architecten heeft projecten gerealiseerd die door publiek en vakwereld (ook internationaal) met veel goede respons zijn ontvangen. In de portfolio komt elk type woningbouw voor: van heel bescheiden tot zeer luxe woningbouw.

Herman de Kovel: ‘In al onze projecten spelen vier factoren een belangrijke rol: een goede relatie tot de stedenbouw, een karaktervolle architectonische uitstraling, woongenot en het streven naar veranderbaarheid. Naast energetische duurzaamheid zijn het aspecten die een ontwerp een tijdsbestendig en duurzaam karakter geven.’

De relatie met opdrachtgevers wordt gekenmerkt door een ontspannen contact dat is gebaseerd op wederzijds respect. Paul de Vroom: ‘Het is onze ervaring dat er dan een soort chemie ontstaat hetgeen het resultaat dát extra geeft wat een gebouw uniek maakt.’ Er wordt gewerkt met verschillende ontwerpuitgangspunten (in tekening en maquette). De ontwerpen zijn modern met een heldere uitstraling, bijzondere ruimtelijkheid en verfijnde detaillering.

Het ontwerp van het woon-werkhuis De Nieuwe Hef is gebaseerd op een grote reeks plekken waar de bewoners gedurende het etmaal kunnen werken, studeren, verpozen of rusten.

Voor het ontwerp van het woonhuis aan de Kralingseweg is gekozen voor een gelijkvloerse opzet. Twee lange gemetselde muren markeren de uiteinden van de woning. De gesloten gevel aan de voorzijde is uitgevoerd in hout en stucwerk en vormt een geheel met de materialisering van de binnenzijde van de kopwanden.

Villa Berghout is vormgegeven als abstracte witte massa, waar aan de voor – en achtergevel bewegende houten elementen zijn toegevoegd over de volle breedte van de woning.

Met ingang van april 2013 hebben de partners van DKV architecten besloten om een andere weg in te slaan en is DKV architecten B.V. als bedrijf gestopt. Roel Bosch, Herman de Kovel en Paul de Vroom zetten ieder als zelfstandig architect hun werkzaamheden voort.

contactgegevens / contact details:

Roel Bosch Architecten
+31 6 52199983
[email protected]
www.roelbosch.nl

De Kovel Architecten
+31 6 52520540
[email protected]
www.dekovelarchitecten.nl

Paul de Vroom Architecten
+31 10 2400711
[email protected]
www.pauldevroom.com