Quist Wintermans Architekten    Westerstraat 56, 3016 DJ Rotterdam      010 233 20 82    www.qwa.nl

Quist Wintermans Architekten

De bureaus Wintermans en Quist hebben in 1995 hun krachten gebundeld en zijn verdergegaan als Quist Wintermans Architekten. Een samenvoeging die geresulteerd heeft in een kruisbestuiving van kennis, ervaring en werkwijzen.

Naast een toonaangevend portfolio op het gebied van utiliteitsbouw en infrastructuur heeft het bureau uitgebreide ervaring met het realiseren van particuliere woonhuizen en het ontwerpen van interieurs en meubels.

Joost Brands: ‘De diversiteit aan opdrachten wordt door ons gekoesterd, variatie houdt de geest scherp! We werken vanuit een praktische en nuchtere no-nonsense houding en zien de rol van de architect nooit als een routineklus. Iedere opgave vraagt om een oplossing op maat. De specifieke kenmerken en concrete omstandigheden van de opgave zijn inspiratiebronnen. De wensen van de opdrachtgever zijn leidend. Ons werk is voortdurend in ontwikkeling en wordt gekenmerkt door constructieve en formele helderheid.

We hebben een voorkeur voor geometrische vormen, ruimtelijke en materiële plastiek en duurzaam, onderhoudsarm materiaalgebruik. Om een integratie van functionaliteit, esthetische vormgeving en techniek te kunnen garanderen streven we naar een totaalopdracht.

Door vanaf de start bij een project betrokken te zijn kunnen we samen met de opdrachtgever het programma van eisen verfijnen. Beslissingen in de ontwerpfase hebben nu eenmaal veel invloed op de vorm, installaties en de constructie van een gebouw en het bouwbudget. Door doelgericht samen te werken kunnen we onze projecten realiseren binnen de overeengekomen tijd en de vastgestelde bouwsom.’

Quist Wintermans Architekten bv
Westerstraat 56, 3016 DJ Rotterdam
Telefoon: 010 233 20 82
Email: [email protected]