FAAM architects    Torenallee 32-14, 5617 BD Eindhoven      040 2963396    www.faamarchitects.nl

FAAM architects

For Architecture And More

FAAM architects is een middelgroot bureau. Het team dat onder leiding staat van architecten Marlies Zuidam & Emile van Vugt heeft brede ervaring op het gebied van particuliere woningbouw en bijzondere woonconcepten. Er worden verrassende, eigentijdse woningen gerealiseerd met een hoogwaardige afwerking en inrichting.

Marlies: ‘We hebben een passie voor het vak en proberen het unieke van elke opdracht tot uitdrukking te brengen. HETHUIS is een totaalconcept dat we speciaal voor de particuliere woningbouw hebben ontwikkeld. Het betreft een integrale aanpak van architectuur, tuinontwerp, binnenhuisarchitectuur en lichtplannen tot en met het ontwerpen van meubels. De volledige begeleiding wordt door ons uitgevoerd. We werken met een team van specialisten waaronder een architect, tuinarchitect, interieurarchitect, lichtontwerper, aannemers en interieurbouwers.’

Het ontwerp- en bouwproces zit complex in elkaar, er zijn veel factoren die invloed hebben op de kwaliteit van je droomhuis. Het ervaren team van FAAM architects leidt dat in goede banen, alles wordt zorgvuldig op elkaar afgestemd. Met de zekerheid van een zorgeloos bouwproces en een uniek woonhuis als eindresultaat.

Villa PH ligt in de uitbreidingswijk Waterrijk in Eindhoven. Centraal in het plan staat de relatie tussen binnen en buiten. Het ene volume (met de slaapvertrekken) is opgetild, het andere volume (met de berging) is op de begane grond gesitueerd. De volumes werken als tegenpolen en creëren een diagonale, ruimtelijke relatie over de tuin. Ook het materiaalgebruik heeft uitdrukkingskracht en is onderscheidend: er is beton, hout en glas toegepast in de meest pure verschijningsvorm.

Villa PH – Waterrijk, Eindhoven
Prijsindicatie ontwerp- en bouwkosten: ± € 450.000,- (incl. btw).
Vloeroppervlak: 306 m2. Inhoud: 980 m3. Constructie: stapelbouw met staalconstructie. Gevelmateriaal: beton, hout en glas. Energiezuinig: PV-panelen en warmtepompverwarming en -koeling.

Torenallee 32-14, 5617 BD Eindhoven I 040 2963396 I www.faamarchitects.nl

Fotografie: Bas Gijselhart