Factor Architecten bv    Geograaf 40, 6921 EW, Duiven      026 3844460    www.factorarchitecten.nl

Factor Architecten bv

Het team van Factor Architecten heeft ruime ervaring in het realiseren van bouwprojecten voor particulieren die zelfstandig of met een groep gelijkgestemden in eigen beheer een woning willen realiseren (PO en CPO). Het bureau is onderdeel van ingenieursbureau IA Groep waardoor alle benodigde kennis op het gebied van constructieadvies, installaties en expertise met betrekking tot duurzaamheid in huis is. Architect Hayke Zweede: ‘We staan voor aansprekende architectuur en duurzaam bouwen. We vinden het belangrijk om individuele opdrachtgevers of bouwgroepen zo veel mogelijk te ontzorgen maar wel bij iedere stap in het bouwproces te betrekken. In geval van CPO-projecten zoeken we in eerste instantie naar gemeenschappelijke wensen die leiden tot een samenhangend geheel, waarna iedere woning in zijn uitwerking maatwerk wordt voor de individuele opdrachtgever.

Onze affiniteit ligt zowel bij hedendaagse architectuur als bij de meer traditionele vormentaal. Onze signatuur of smaak staat echter niet centraal in het ontwerpproces, de vraag van de opdrachtgever is leidend in ons werk. We hebben woningen in een grote diversiteit aan architectuurstijlen ontworpen en zijn door onze ervaring in staat om bij iedere opgave maatwerk te leveren.’

Het afgebeelde werk valt op door de diversiteit in sfeer en uitstraling. De starterswoningen in Langbroek en de
geschakelde en vrijstaande woningen in Nijmegen zijn in collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO) gerealiseerd. De recreatiewoning werd ontworpen voor een projectontwikkelaar, net als de geschakelde levensloopbestendige patiowoningen in Gilze-Rijen (voor 55+’ers). De vrijstaande kegelwoning in Beekbergen werd voor een individuele particuliere opdrachtgever gebouwd.

CPO Oranjehof – Langbroek – tussenwoning
Prijsindicatie ontwerpkosten: € 3.450,- per woning in CPO-groep van zestien deelnemers en bouwkosten: ± € 99.000,- (incl. btw).
Vloeroppervlak: 130 m2.
Inhoud woning: 460 m3.
Constructiemethode: traditioneel.
Gevelmateriaal: baksteen.

Geograaf 40, 6921 EW, Duiven I 026 3844460 I www.factorarchitecten.nl