FARO Architecten    Lisserweg 487d, 2165 AS Lisserbroek
IJsselkade 28, 2701 HD Zutphen     0252 414777    www.faro.nl

FARO Architecten

FARO heeft sinds 1991 een landelijke reputatie opgebouwd in de woningbouw. Tussen het geweld van groots opgezette plannen worden individuele opgaven gekoesterd. ‘Dan kunnen we echt maatwerk leveren. De mens staat bij ons centraal. Als je niet voor mensen bouwt, voor wie dan wel?

Door het alledaagse mooier te maken dragen wij bij aan het geluk van mensen. We bouwen in de context van de omgeving en in samenhang met de maatschappij die ons omringt. We bouwen met stadsbewoners, voor kinderen, in dorpen, langs het water of in het bos. Gelukkig gebeurt dat steeds vaker in samenwerking met de opdrachtgever. Kernbegrippen daarbij zijn: “samenwerking” en “waar voor je geld”!

We zoeken in de brede zin van het woord naar wegen om ons werk duurzamer te maken. Zuiniger, flexibeler, beter, sterker, schoner én mooier. Eén recept voor schoonheid is moeilijk te geven. Voor ons ontstaat schoonheid uit een manier van werken en uit pure smaak. Een woning van FARO heeft een duidelijk en mooi karakter. Niet eendimensionaal maar dubbel of soms trippel leesbaar. Geen mengeling van smaken die op zichzelf ook lekker kunnen zijn maar een duidelijke receptuur: ontwerpen is kiezen! Daarbij zijn we niet streng in de leer: de FARO-kwinkslag zorgt voor de nodige zelfrelativering.

In al onze nieuwbouwopgaven is energie een belangrijk aspect, waarbij we op vrij eenvoudige wijze goede resultaten boeken.’