FilliéVerhoeven Architecten    Stille Veerkade 35, 2512 BE Den Haag      www.fillieverhoeven.nl

FilliéVerhoeven Architecten

Sterk concept en fijnzinnig detail

Het architectenbureau in Den Haag van Dennis Fillié en François Verhoeven is opgericht in 1993. Op de foto’s zijn twee recente projecten te zien: Villa SG21 (rechts) en het project van 33 woningen CPO Groene Mient (links onder). Dit is een bewonersinitiatief dat een bijzonder sociaal ecologisch woonproject realiseert in Den Haag en waarvoor FilliéVerhoeven projectarchitect was, in samenwerking met de Architektenkombinatie Bos Hofman.
FilliéVerhoeven heeft decennialange ervaring met duurzame, milieuvriendelijke, circulaire, energieneutrale ontwerpen, al ruim voordat dit gebruikelijk werd. Deze kennis gaat samen met veel aandacht voor moderne en ruimtelijke architectuur.

Over het werk van FilliéVerhoeven wordt lovend geschreven door opdrachtgevers, op onlinemedia en in magazines. Over de twee hier getoonde recente projecten bijvoorbeeld:

De eigenaren van villa SG21: ‘Zoekende naar een architect vonden wij FilliéVerhoeven. De laatste op onze lijst van kandidaten bleek ver boven de rest uit te steken.’

De onafhankelijke jury van de Haagse architectuurprijs over CPO Groene Mient: ‘De hoge kwaliteit van het wonen die hier is gerealiseerd binnen een Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) is ongekend. Ondanks alle verschillende wensen van de 33 opdrachtgevers is er een prachtig harmonieus geheel ontstaan met een verrassend en sterk beeld.’

Gerealiseerde bouwkosten inclusief installaties en btw: Villa SG21 inclusief vrijstaande garage circa € 1850,- per m2. 33 woningen CPO Groene Mient circa € 1000,- per m2.

[email protected]
www.fillieverhoeven.nl