GBS Architecten BV    Zijde 133, 2771 EV Boskoop      0172 213746    www.gbsarchitecten.nl

GBS Architecten BV

Het team van GBS Architecten staat onder supervisie van Frank Buitelaar en René Verhage en is gevarieerd van samenstelling waardoor creativiteit, deskundigheid en continuïteit gewaarborgd zijn. De portfolio van het bureau valt op door z’n veelzijdige bouwstijlen, rijke materialisatie en architectonische expressie. ‘Het maken van een passend ontwerp is bij ons geen eenzijdig proces waarin het handschrift van de architect zou moeten domineren. Een geslaagd ontwerp is het resultaat van een proces dat we gezamenlijk doorlopen. Door interactie met de opdrachtgever worden individuele ruimtelijke en esthetische wensen en de mogelijkheden die een locatie biedt de kaders in het ontwerpproces en worden items als maakbaarheid, duurzaamheid, budget en (ambtelijke) procedures bewaakt. De architect vervult in dat hele proces de rol van adviseur om uiteindelijk een praktisch doordacht en bruikbaar ontwerp te realiseren dat vooral een ‘thuis’ moet worden voor de bewoners.’

Het bureau realiseert exterieur- en interieurarchitectuur en is één van de eerste ondertekenaars van het convenant Duurzaam Bouwen (DuBo) dat door een aantal overheden, architecten en aannemers in Midden-Holland is afgesloten.

Het afgebeelde werk is representatief voor de veelzijdige portfolio. Villa Belle-Drost, een dynamisch vormgegeven, rechthoekig woonhuis opgetrokken uit gele baksteen met een sculpturale overkapping. Villa Groeneveld, symmetrisch vormgegeven met klassieke stijlelementen. De villa’s Flick en Kok modernistisch, functioneel en opgebouwd uit rechthoekige bouwvolumes. Het bakstenen woonhuis in Stolwijk is traditioneel van vorm en rijk gedetailleerd met houten en metalen accenten en een keramische dakpan.

Woonhuis familie Boer – Stolwijk
Om privacyredenen geven wij geen prijsindicatie aan.
Vloeroppervlak: 340 m2 bvo, 189 m2 go.
Inhoud: 1012 m3 bruto,
Constructiemethode: traditioneel.
Gevelmateriaal: baksteen / keramische dakpan.

Zijde 133, 2771 EV Boskoop I 0172 213746 I www.gbsarchitecten.nl