Heeren 3 Architecten    Nieuwstraat 31, 8441 GC Heerenveen      0513 203080    www.h3a.nl

Heeren 3 Architecten

Visie is de kunst van het zien van het onzichtbare

Heeren 3 Architecten is een bureau met ruime ervaring in bijna alle sectoren en gebouwtypen. Heeren 3 Architecten heeft meer dan twintig jaar ervaring in de particuliere sector.

Het werk dat wordt gerealiseerd is herkenbaar door z’n eenvoud, helderheid en ruimtelijkheid en kan het best gecategoriseerd worden als modernistische architectuur, waarbij het functionele voorrang krijgt op de vorm en sobere, geometrische vormgeving wordt verwezenlijkt door het gebruik van moderne materialen. Bij het interieur worden er vaak open ruimtes gecreëerd door muren weg te laten.

Het woonhuis in Bakkeveen is representatief voor de ge-varieerde portfolio. De woning is zelfvoorzienend, heeft een grondwarmtepomp die functioneert in combinatie met zonnepanelen. Ventilatie wordt geregeld door middel van een warmteterugwinsysteem. De begane grond is traditioneel opgebouwd met een betonnen verdiepingsvloer. In de buitenwanden is een porotherm steen (keramische geperforeerde steensoort) verwerkt met extra isolatie aan de buitenzijde. Op deze manier wordt er ook gebruikgemaakt van warmteopslag in de muren. De verdieping en het dak zijn geïsoleerd met houtwolisolatie, een dampopen natuurproduct. Verder zijn alle mogelijke lekken tochtdicht gemaakt.

Eerste ideeën voor een ontwerp worden door het team altijd op papier gezet in wisselwerking met de opdrachtgever. Architect Piet Gorter: ‘We geloven in de kunst van het zien van het onzichtbare en ontwerpen zeer pragmatisch. Goed luisteren naar de woonwensen van opdrachtgevers en die vertalen in een op maat gemaakt woningontwerp hoort daarbij.’

Prijsindicatie ontwerp- en bouwkosten op aanvraag. Eerste kennismaking is altijd vrijblijvend.

Nieuwstraat 31, 8441 GC Heerenveen I 0513 203080 I www.h3a.nl

Fotografie: Heeren 3 Architecten, ZIEN24