Architectuurbureau Project.DWG    Blekerstraat 165, 7513 DT Enschede      06 30647976    www.projectdwg.com

Architectuurbureau Project.DWG

Tijdloze ontwerpen

Het bureau dat in 2003 is opgericht was actief betrokken bij de wederopbouw van Roombeek, de woonwijk in Enschede die in 2000 zwaar is getroffen door de vuurwerkramp. Michiel de Wit en zijn team hebben bijgedragen aan de transformatie van deze bijzondere woon-werkwijk. Uiteindelijk hebben zij hier voor dertig particuliere opdrachtgevers een fraaie woning mogen realiseren. Inmiddels werkt het team ook buiten de regio aan een breed scala van opdrachten. Er zijn o.a. bouwwerken gerealiseerd in Amsterdam en Apeldoorn. In Almere zijn er meer dan honderd zogenoemde Ik bouw betaalbaar (Ibb-)woningen ontwikkeld.

Michiel: ‘Een goede woning is altijd het verhaal van de opdrachtgever. Wij bieden dan ook meer een proces dan een product. Middels ontwerpsessies met de opdrachtgevers en ambachtelijke schetsmaquettes ontstaat uiteindelijk een op maat gesneden en uiterst persoonlijk eindproduct. Ook wanneer er sprake is van een wat krapper budget.’ De architectuur die door Michiel en zijn team wordt gerealiseerd is tijdloos, eigen, hedendaags en zowel van binnen als van buiten door en door ruimtelijk van karakter. Michiel: ‘Geen opdrachtgever en bouwlocatie is hetzelfde, elk project leidt dan ook tot een specifiek en uitgesproken resultaat.’

Het exterieur laat zich veelal omschrijven als een helder, iconografisch vormgegeven object. De interieurs zijn meestal verrassend van opzet. Door middel van doorkijkjes, binnentredend daglicht en split levels ontstaat er een enorme rijkdom aan ruimtelijkheid. Deze woonbeleving wordt versterkt door puur materiaalgebruik zoals zichtbeton en fraaie houtsoorten.

Project.TAS – Roombeek, Enschede
Prijsindicatie ontwerp- en bouwkosten: ± € 500.000,- (incl. btw).
Vloeroppervlak: 350 m2. Inhoud woning: 1200 m3. Constructiemethode: traditioneel. Gevelmateriaal: in het werk gestort beton, metselwerk, houten gevelbekleding. Energienulwoning.

Blekerstraat 165, 7513 DT Enschede I 06 30647976 I www.projectdwg.com

Fotografie: project.DWG