HJ van der Linden Tekenbureau    C. van Maasdijkstraat 14, 3555 VN Utrecht      06 51422952    www.rickvanderlinden.nl

HJ van der Linden Tekenbureau

Architectuur met classicistische invloeden

Vanuit een passie voor architectuur en de gebouwde omgeving begon Rick van der Linden na zijn studie bouwkunde aan de Hogeschool Rotterdam ontwerpen te maken als architectonisch vormgever. Zijn werk valt te categoriseren als de Nederlandse variant op de Engelse ‘Georgian Architecture’. Het is traditionele architectuur, gebaseerd op de Nederlandse bouwhistorie met invloeden uit het classicisme. Geen pastiche dus, geen architectuur als kunstvorm en ook geen catalogusbouw, maar architectuur als voortzetting op de bouwtraditie waar de menselijke maat centraal staat en die decennia mee kan en waarbij je in één oogopslag kunt zien dat alles ‘klopt’.

De woonhuizen die Van der Linden ontwerpt hebben mooie, praktische ruimtes met hoge staande ramen die ervoor zorgen dat licht diep de woning binnendringt op een manier die nooit overweldigend of verblindend wordt. Subtiele detaillering van raampartijen en dakranden en spaarzaam (maar treffend) gebruik van ornamentatie zorgen voor extra kwaliteit.

Er wordt daarbij gebruikgemaakt van (voor Nederland) traditionele materialen. Zo worden Huis Margrave en Huis Vicomte in traditionele stapelbouw in baksteen opgetrokken, met hardstenen ornamenten en zorgvuldig gedetailleerd houtwerk. De kosten zijn niet veel hoger dan bij standaard nieuwbouw.

Van der Linden is sterk in het maken van 3D-visualisaties waarmee ideeën goed getoetst kunnen worden en er een realistisch beeld wordt geven van het uiteindelijke resultaat. Wat er uiteindelijk gebouwd gaat worden is daardoor geen verrassing meer. Meer weten? Een eerste kennismakingsgesprek is altijd vrijblijvend.

Woonhuis Vicomte (prijspeil 2014)
Prijsindicatie ontwerpkosten: ± € 17.500,- , bouwkosten: ± € 222.100,- (incl. btw). Vloeroppervlak: 145 m2.

Inhoud woning: 495 m3. Constructiemethode: traditionele stapelbouw. Gevelmateriaal: baksteen.

  1. van Maasdijkstraat 14, 3555 VN Utrecht I 06 51422952 www.rickvanderlinden.nl

 

Beeld: HJ van der Linden Tekenbureau