Hollands Huis    KNSM-Laan 105, 1019 LB Amsterdam      06 21587940    www.hollandszicht.nl

Hollands Huis

Het bureau Hollands Huis is opgericht door Angela Holterman en Derko-Jan Dollen. De architecten richten zich specifiek op particuliere opdrachtgevers. Het werk van het duo wordt getypeerd door de aandacht die wordt besteed aan licht, ruimte, een flexibele plattegrond en aan een heldere en herkenbare architectuur die past in haar omgeving.

Angela Holterman: ‘De levensstijl van een opdrachtgever wordt ons handschrift. Eisen en wensen worden in kaart gebracht waarbij wij aangeven wat de verschillende mogelijkheden zijn.’

Derko-Jan Dollen: ‘De basis voor iedere opdracht is dan ook vertrouwen. Wij werken in samenspraak met de opdrachtgever waarin ruimte is voor discussie.’ Het ontwerp van de Waterwoning is het resultaat van een zoektocht naar de balans tussen openheid en geborgenheid en de wens om interieur en exterieur zoveel mogelijk in elkaar over te laten gaan.

De patio vergroot het leefgenot van de slaap- annex werkruimte onder het waterniveau. De grote puien, de ruimtelijke werking en de groene uitstraling zorgen voor licht en lucht. In Boerderij Bleijendaal geeft de detaillering van het grote daklicht het ritme van het sporendak weer. Het eindresultaat laat de karakteristieken van de oorspronkelijke boerderij zien waarin geleefd wordt naar de huidige moderne wensen en eisen.

Citaat van de opdrachtgevers van Boerderij Bleijendaal: ‘We vonden een architect die zich goed kon inleven in onze wensen maar die ook op de rem trapte toen onze wensen niet meer strookten met de uitgangspunten van het project en de visie van de architect op architectuur en bouwen. We vonden een architect waarmee het klikte!’

CONTACT

Hollands Huis
Loods 6
KNSM-Laan 105
1019 LB Amsterdam

Hollands Huis is
partime werkzaam vanuit

DE FABRIEK DEVENTER
Sijzenbaanplein 14-16
7411 HL DEVENTER

T +31 (0)6 21587940 (Derko-Jan)
T +31 (0)6 22660637 (Angela)