IBBM architecten    Westzeedijk 78, 3016 AG Rotterdam      010-8466815    www.ibbm.nl

IBBM architecten

Particuliere villabouw vormt een belangrijk onderdeel in de opdrachtenportefeuille van IBBM. Met minutieuze aandacht voor detail neemt Architect Chris Manintveld zijn opdrachtgevers mee in zijn belevingswereld. ‘Ik daag opdrachtgevers graag uit om zoveel mogelijk uit het ontwerpproces te halen. Dat levert naast een spannende dialoog ook een woning op die helemaal “eigen” is.

De opdrachtgever bepaalt de stijl van zijn woning, het is mijn taak om het geheel stijlvol te maken en ervoor te zorgen dat interieur en exterieur kloppen. Exterieur, interieur en de leefomgeving rond een woonhuis zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De kwaliteit van een woonhuis is nu eenmaal niet alleen afhankelijk van de verschijningsvorm. Begrippen als geborgenheid, spanning, verrassing en ruimtelijkheid zijn net zo goed van belang. Aandacht voor al deze aspecten levert een woning op die uitstijgt boven het gemiddelde.

Vaak is er een spanningsveld tussen de wensen van de opdrachtgever en het beschikbare budget. Ik probeer dat spanningsveld kleiner te maken zodat de woondromen van mijn opdrachtgever werkelijkheid worden.’ Manintveld begeleidt opdrachtgevers (desgewenst) gedurende het gehele ontwerp- en bouwproces.

De portfolio van IBBM is veelzijdig; er is in traditionele, maar ook in moderne stijl ontworpen, vaak met een duidelijke knipoog naar de geometrische vormentaal die de Amerikaanse meester-architect Frank Lloyd Wright (1867-1959) in veel van zijn ontwerpen gebruikte. Net als Wright onderkent Manintveld het belang van een interieurontwerp in relatie tot het totale architectuurconcept. Citaat Wright: ‘De binnenruimte zelf is de realiteit van het gebouw.’

t. 010-8466815
Zaagmolenkade 179
3035 KC Rotterdam
[email protected]