IN architectuur    Schiekade 189, unit 509, 3013 BR ROTTERDAM      010 244 04 04    www.in-architectuur.nl

IN architectuur

‘Onze ontwerpen verbeelden de uniciteit van de gebruiker. Wij geven vorm aan de leefomgeving van onze opdrachtgever.’ Architect Marleen Vink, oprichter van IN architectuur, heeft na haar afstuderen in 1993 aan de TU Delft (bouwkunde) met haar bureau inmiddels meer dan zeventig projecten gerealiseerd, waarvan een groot aantal in particulier opdrachtgeverschap.

Het zijn gebouwen met een origineel gezicht, waarin de gebruiker prettig leeft en/of werkt. Vink: ‘Wij geven dromen vorm en vertalen de wensen van onze opdrachtgevers binnen de geldende randvoorwaarden in een herkenbaar ontwerp. Synergie tussen opdrachtgever en architect is dan ook belangrijk. Tijdens het hele ontwerpproces heeft de opdrachtgever bij ons inzicht in en invloed op het ontwerp, het budget en de tijdsplanning.

Het ontwerpen van een bijzondere stadswoning en biedt veel mogelijkheden.’ De affiniteit die Vink heeft met het ontwerpen van woningen in een stadse omgeving komt o.a. tot uiting in de stadsvilla die ze in 2007 op Steigereiland (IJburg, Amsterdam) heeft gerealiseerd.

De woning staat in een rijtje stadsvilla’s en valt op door detaillering en vormtaal. De buitenmuren van donker baksteen zijn aan de straatkant gesloten en aan de tuinkant open. Ruw houten geveldelen (o.a. bij de entree) onderbreken de monumentale massiviteit van het exterieur. Vanwege de smalle kavel zijn buitenruimten naar binnen gehaald waardoor er ruimten in diverse gradaties van beslotenheid zijn ontstaan. Dat heeft o.a. geresulteerd in een loggia in de zijgevel en een ruim dakterras. Daglicht kan zo doordringen tot diep in de woning. Interieur en exterieur zijn door IN architectuur ontworpen, wat heeft geleid tot eenheid in vormgeverprincipes.

IN-architectuur
Schiekade 189, unit 509
3013 BR ROTTERDAM
T 010 244 04 04
M 06 26 89 84 14
[email protected]