IOU Architecture    Herengracht 247, 1016 BH Amsterdam      020 42 777 45    www.i-o-u.nl

IOU Architecture

Architect Roland Pouw, oprichter van IOU Architecture, werkt aan een breed scala van opdrachten. Van het vormgeven van interieurs tot en met het ontwerpen en realiseren van complete woonhuizen. Daarnaast richt hij zich op landelijke en Europese prijsvragen. Hij won in 2003 de eerste prijs van de Bouwfondsprijsvraag ‘Het aanzien van Nederland: Mix to the Max’ en de BNA-JA (Jonge Architecten) prijsvraag ‘Er op uit’. Beide prijzen hadden een bouwopdracht tot gevolg. Ook sleepte Pouw de tweede vakprijs binnen voor de prijsvraag van het gebouw de VASIM in Nijmegen en een eerste prijs voor een kantoorpand in Amsterdam.

Pouw: ‘Ik heb de behoefte om mijn opdrachtgevers de meest intensieve ervaring van ruimtelijke kwaliteit, textuur en licht te bezorgen. Ik ben altijd op zoek naar het juiste lijnen- en vlakkenspel, wat enigszins Mondriaans aandoet, en naar een voelbaar kloppend gevelbeeld, naar een architectuur die past in zijn omgeving.’ Pouw ontwerpt meestal in een architectuurstijl die raakt aan het modernisme, ook wel het functionalisme genoemd.

Pouw: ‘Vanuit deze gedachte is Villa Reimersbeek ontworpen. Er is gekozen voor neutrale gevelmaterialen zoals kalkwit sierpleisterwerk, antraciet houten kozijnen en tegelwerk van natuursteen en een geoliede houten entree. Binnen is er gekozen voor houten kozijnen en deuren en wit gestucte wanden en plafonds. De vloeren zijn belegd met op basalt lijkend tegelwerk wat goed past bij het eiken parket dat doorloopt over de treden van het imposante trappenhuis.’ Plafondhoge glazen gevelpuien met grote schuifdeuren over de gehele zuidgevel bezorgen het interieur licht en ruimte.

Contact
IOU
Herengracht 247
1016 BH Amsterdam
T: 0031(0)20 42 777 45
M: [email protected]
Roland Pouw
T: 0031(0)6 22 98 60 95
M: [email protected]