Jack Hoogeboom stedenbouw en architectuur    Walhallalaan 26, 3072 EX Rotterdam      06 16376222    www.jackhoogeboom.nl

Jack Hoogeboom stedenbouw en architectuur

‘Het bouwen van je eigen huis kan een mooie ervaring zijn’. Jack Hoogeboom is ervaringsdeskundige. Zijn eerste project, Villa Walhalla in Rotterdam, is zijn eigen woning. Het huis is een stapeling van sferen die onderling door een open trap zijn verbonden. Kenmerkend zijn de eenvoudige vorm, de variatie aan binnenruimten met veel daglicht en de goede afwerking. Comfort en energiezuinigheid gaan samen, bijvoorbeeld door zeer goede isolatie, toepassing van 100% vloerverwarming en gebalanceerde ventilatie.

In een tweede project, een luxe villa met zwembad in Renesse, zijn deze uitgangspunten verder uitgewerkt. Vier gemeenschappelijk punten zijn kenmerkend in de projecten: eenvoudige basisvorm, ruimtelijkheid en goede afwerking binnen, gebruik van energiezuinige technieken en toepassing van duurzame materialen.

Hoogeboom werkte bij internationaal bekende bureaus (waaronder SeARCH) voordat hij in 2008 zijn eigen bureau startte. Daarnaast is hij docent aan de Hogeschool Rotterdam. In zijn benadering staat samenwerking met de opdrachtgever centraal. Hoogeboom: ‘Ik werk in nauw contact met mijn opdrachtgevers aan “maatwerkprojecten”. Klanten weten vaak heel goed wat ze willen, maar niet hoe dat bereikt kan worden. Mijn ontwerp is een middel om de wensen van de opdrachtgever te realiseren. Ik nodig opdrachtgevers dan ook graag uit om een gerealiseerd project te komen bekijken.’

In een vroeg stadium wordt een aannemer bij het ontwerpproces betrokken, zodat de plannen ook vanuit het perspectief van de uitvoering getoetst kunnen worden.

Walhallalaan 26
3072 EX Rotterdam
06 16376222